NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

آخرین هشدار برای دریاچه ارومیه؛

بخش شمالی به‌زودی کاملاً خشک می‌شود

تاریخ انتشار: 15:50 | 1404/04/30

مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی با ابراز نگرانی از وضعیت دریاچه ارومیه گفت: اگر روند فعلی ادامه یابد، تا کمتر از یک هفته دیگر هیچ اثری از آب در شمال دریاچه باقی نخواهد ماند.

به گزارش نای قلم، حجت جباری در گفتگویی اظهار کرد: در بخش شمالی دریاچه که آب بسیار کمی در مساحت ۱۰۰ کیلومتر مربع باقی مانده است؛ شاید فقط لایه‌ای به ضخامت چهار یا پنج سانتی‌متر که در واقع می‌توان گفت دیگر آبی وجود ندارد.

وی افزود: با روند تبخیر فعلی، طی پنج یا شش روز آینده، بخش شمالی دریاچه ممکن است به‌طور کامل خشک شود و این برای نخستین‌بار خواهد بود.

وی تصریح کرد: البته از نظر محیط‌زیستی، در حال حاضر نیز تنها لایه‌ای بسیار نازک و پراکنده در شمال باقی مانده که به‌سختی می‌توان آن را به‌عنوان سطح آبی محسوب کرد. البته در سال‌های گذشته نیز یک‌بار بخش جنوبی دریاچه به‌طور کامل خشک شده بود، در حالی‌که بخش شمالی حدوداً ۷۰۰ کیلومتر مربع سطح آبی داشت.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اظهار کرد: در جنوب دریاچه نیز حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر از مساحت دریاچه دارای عمقی در حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر است که با ادامه این روند، تا پایان تابستان احتمال کاهش شدید سطح آب وجود دارد. در صورت وقوع این شرایط، می‌توان گفت دریاچه به‌طور کامل خشک خواهد شد. البته هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم، اما فاصله زیادی نداریم.

انتهای پیام/