امنیت و آرامش یکی از مؤلفههای اساسی در سرمایهگذاری در بخش گردشگری به شمار میآید، بهویژه در مناطقی مانند آذربایجان غربی که دارای پتانسیلهای بالقوه فراوانی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است. سرمایهگذاران به دنبال محیطی هستند که در آن بتوانند با اطمینان خاطر قدم بردارند و اقدام به سرمایهگذاری کنند. احساس امنیت و آرامش نقش مهمی در این زمینه ایفا میکند و میتواند بر تصمیمگیریهای اقتصادی و تجاری تأثیرگذار باشد.
به گزارش نای قلم، آذربایجان غربی با تاریخ غنی، فرهنگ متنوع و جاذبههای طبیعی فراوان، امکانات زیادی برای توسعه گردشگری دارد. با این حال، عدم وجود امنیت روانی و احساس ناامنی میتواند باعث ریزش سرمایهگذاری و عدم جذب گردشگران شود.
امنیت روانی به حفظ سرمایههای انسانی نیز کمک میکند. نیروی کار متعهد و راضی، عاملی اساسی برای موفقیت هر صنعت به ویژه صنعت گردشگری به حساب میآید. بنابراین، توجه به بهبود شرایط امنیتی و روانی در آذربایجان غربی نه تنها به افزایش سطح توانمندیهای اقتصادی کمک میکند، بلکه میتواند به ایجاد یک محیط مثبت و خلاق در بخش گردشگری منجر شود که در آیندهای نزدیک، نتایج آن به شکل رشد و توسعه پایدار نمایان میشود.
بهطور کلی، سرمایهگذاری در صنعت گردشگری آذربایجان غربی نیازمند توجه به امنیت روانی و آرامش بهعنوان یک راهبرد اساسی است. ایجاد شرایط مطلوب برای سرمایهگذاران و گردشگران میتواند به تقویت زیرساختها، افزایش کیفیت خدمات و در نهایت رشد و شکوفایی اقتصادی منطقه منجر شود و آذربایجان غربی را به یکی از مناطق مهم و جذاب برای گردشگری تبدیل کند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی امروز در جمع خبرنگاران آرامش و امنیت را از مهمترین عوامل توسعه و سرمایه گذاری، اعلام کرد و گفت: آذربایجان غربی جزو استانهای امن کشور است لذا باید با نقشآفرینی رسانهها و مدیریت افکار عمومی، مراقب باشیم امنیت روانی جامعه با دو قطبیهایی که برخی به دنبال آن هستند بهم نخورد و مسیر توسعه هموارتر بشود.
*افزایش همکاری با بخش خصوصی
مرتضی صفری با اشاره به اینکه همه فرصتها برای توسعه و سرمایهگذاری فراهم است، افزود: افزایش همکاری با بخش خصوصی از سیاستهای این اداره کل است و در حال حاضر ۴٩ پروژه بخش خصوصی گردشگری با شش هزار و 800 میلیارد تومان در حال اجرا است.
وی سپس با اشاره به عدم تحویل زمینهای لشکر ۶۴ به این اداره کل، تصریح کرد: ۳۹ بنای تاریخی در زمینهای ۷۰ هکتاری لشکر ۶۴ ارومیه شناسایی شده است.
صفری متذکر شد: با وجود اینکه سهم ارتش، شهرداری و میراث فرهنگی از این زمینها مشخص شده است حتی یک متر هم برای مدیریت اماکن تاریخی این زمینهها به میراث فرهنگی استان واگذار نشده است.
او خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد از زمینهای لشکر ۶۴ ارومیه به عنوان عرصه میراث فرهنگی تعیین شده که امید است با واگذاری سهم میراث فرهنگی استان نسبت بازسازی آثار تاریخی و احداث پارک موزه ارتش، بازارچه صنایع دستی و انواع موزهها در این محل اقدام شود.
وی تاکید کرد: با مرمت و بازسازی آثار تاریخی موجود در زمینهای لشکر ۶۴ ارومیه زمینه برای ایجاد جاذبه بی نظیر منطقهای در حوزه گردشگری فراهم میشود.
*افزایش 2400 متر مربع به فضای موزهای
صفری از افزایش فضای موزهای استان خبر داد گفت: 2 هزار و 400 متر مربع به فضای موزهای استان اضافه شده است.
به گفته وی مطالعه ساختمان قدیمی صدا و سیما انجام و پیمانکار انتخاب شده و مقرر است این بنا به موزه مجاهدتهای خاموش تبدیل و به فضای موزهای استان افزوده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همچنین از احداث موزههای چالدران، میاندوآب، سردشت، اشنویه و بوکان در استان خبر داد و گفت: با بهرهبرداری از این موزهها تعداد موزههای استان به ۲۸ موزه میرسد.
صفری میران بازدید از موزههای موجود استان در 10 ماه گذشته را ۱۴۱ هزار و ۹۲۰ نفراعلام کرد و افزود: از این تعداد ۵۱۵ نفر خارجی هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: مسجد جامع ارومیه، مسجد مطلب خان خوی، مسجد جامع مهاباد و مسجد تاریخی روستای حمامیان بوکان چهار مسجدی هستند که پرونده این مساجد در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار دارد.
صفری با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه افزود: علاوه بر مرمت گنبد، فاز دوم مرمت در حجرههای ضلع شرقی این مسجد در حال تکمیل است.
وی با بیان اینکه آثار ثبت جهانی شده استان به پنج مورد رسیده است، اضافه کرد: تعداد آثار ثبت ملی شده در استان نیز به یک هزار و 835 مورد رسیده که ۹۲ مورد از آنها در دو سال گذشته ثبت شده، ۱۶ مورد دیگر نیز در دست بررسی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی ادامه داد: بهمناسبت دهه فجر ۴۶ پروژه گردشگری، عمرانی و تاریخی در استان افتتاح و کلنگزنی میشود.
صفری اظهار کرد: از این تعداد، ۴۱ پروژه از نوع افتتاحی و پنج پروژه از نوع کلنگزنی هستند که مجموع اعتبار هزینه شده برای این طرحها برابر با ۱۵ هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان افزود: با افتتاح و کلنگزنی این طرحها ۵۹۴ تخت اقامتی به ظرفیت تختهای استان افزوده میشود و پیشبینی میشود برای ۲۷۸ نفر در مجموع اشتغال ایجاد شود.
وی در خصوص آخرین روند واگذاری دنیای بازی ارومیه نیز گفت: واگذاری دنیای بازی ارومیه با ورود استاندار وقت مطرح و قرار شد تا شورای شهر ارومیه بررسی و تصویب کند.
صفری با اشاره به اینکه یک بند با عنوان مهلت شش ماهه برای بازسازی تعریف شده بود، بیان کرد : پروسه ابلاغ مصوبه حدود سه ماه طول کشید و یک ماه پیش مطالعات اجرای طرح آن به اتمام رسید و ظرف چند روز آینده با انتخاب پیمانکار فعالیت بازسازی آغاز می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان اذعان کرد: دنیای بازی ارومیه به محل خانه صنایع دستی تبدیل می شود و امیدواریم با حمایت شورا، شهرداری و مدیریت شهری هر چه زودتر به اتمام برسد.
این نشست با بازدید مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اصحاب رسانه از پردیس موزهای مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه به پایان رسید.
انتهای پیام/