رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانغربی از اصلاح باغات گردو به جای کشت محصولات پرآب بر در استان خبر داد و گفت: اصلاحات باغات قدیمی در دستور کار قرار دارد.
به گزارش نای قلم، اسماعیل علیزاده امروز در اولین رویداد ملی روز درهای باز در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت توجه به احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: اصلاح و تغییر الگوی کشت، تنوع بخشی به منابع و معیشت کشاورزان از جمله رویکردها در جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه است.
وی با اشاره به اینکه ۱۹۴ طرح تحقیقاتی در این مرکز در حال اجرا است، اضافه کرد: ۵۶ محقق در این طرحها همکاری میکنند.
علیزاده با بیان اینکه خاک استان هر روز مرغوبیت خود را از دست میدهد، ادامه داد: سرانه تحقیقات در استان ۳.۲ طرح به ازای هر محقق در سال گذشته بوده که هم اکنون به ۳.۶ درصد رسیده است.
وی افزود: از این تعداد ۳۹ نفر هیات علمی هستند که با تلاشهای آنان گامهای مهمی در زمینه ارتقاء بخش کشاورزی برداشته میشود.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیتهای این مرکز تحقیقات را ایستا ندانست و تاکید کرد: این فعالیتها با توجه به تغییر اقلیم تغییر میکند.
علیزاده بیان کرد: فعالیتهای این مرکز بسیار سریع، آنی و وابسته به شرایط و بخصوص تغییر اقلیم قابل تغییر است.
وی با اشاره به اینکه در این مرکز گونههای گیاهی در معرض انقراض شناسایی و بومیسازی شده است، گفت: ۱۵۰ بوته و درختچه دارویی در محوطه مرکز تحقیقات وجود دارد که این گونهها در هرباریوم نگهداری میشوند.
این محقق افزود: سالانه ۳۰ هزار تن تولید بذر با همکاری مرکز تحقیقات آذربایجان غربی انجام میشود که بعد از تامین مایحتاج داخل استانی به سایر نقاط کشور هم ارائه میشود.
علیزاده اظهار کرد: طی سال گذشته با ۱۳ شرکت دانش بنیان از استان های مختلف کشور با هدف توسعه محصولات فناورانه همکاری شد.
انتهای پیام