NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان غربی:

۳۵۰ میلیارد ریال برای اتمام مرمت «عمارت خورشید» نیاز است

تاریخ انتشار: 1404/02/15 | 09:34

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: برای به سرانجام رسیدن مرمت ساختمان «عمارت خورشید» ارومیه ۳۵۰ میلیارد ریال نیاز است.

مرتضی صفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اعتبار اولیه پیش بینی شده تنها برای خود بنا و ساختمان ۲۵۰ میلیارد ریال بوده است.

وی ادامه داد: عمارت خورشید یک بنای ۹۰ ساله است و مرمت آن تقریبا یک ماه است که شروع شده و روزانه ۳۵ تا ۴۰ کارگر دراین پروژه کار می کنند.

وی برداشت اندودکاری‌های سطوح خارجی و داخلی مجموعه، احداث سازه حفاظتی داخل بنا برای کنترل خیز تیرهای خرپای چوبی بام، اصلاح پوشش پشت بام و آب‌روهای کناری بام را از جمله اقدامات مرمتی این پروژه عنوان کرد.

صفری اظهارکرد: اصلاح و احداث نازک‌کاری کف و دیواره‌ها و سقف بنا،احداث تاسیسات مرکزی و به‌سازی سایت پلان مجموعه،مقاوم سازی بنا،دیوارهای آسیب دیده،نصب درب و پنجره های جدید و تعویض تیرهای آسیب دیده از دیگر اقدامات مرمتی در عمارت خورشید است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی آذربایجان غربی با بیان اینکه محوطه سازی این عمارت هم شروع شده و مهندس مشاور آن نیز مشخص شده است، گفت: محوطه سازی این عمارت با همکاری شهرداری انجام خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه عمارت خورشید پس از مرمت، یادگاری از کارهای ماندگار در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواهد بود افزود: این بنا پس از مرمت تبدیل به مرکز سرمایه گذاری استان شده و محلی برای حضور فعالان سرمایه گذاری خواهد بود.

وی یادآورشد: پس از اتمام مرمت «عمارت خورشید» یکی از جاذبه های گردشگری و اقتصادی استان شده و اثری تاریخی دیگر برتعداد بناهای تاریخی زیبا و با ارزش استان افزوده خواهد شد.

«عمارت خورشید ارومیه» یکی از بناهای تاریخی فاخر استان بوده که متعلق به دوره پهلوی اول است مساحت این بنای تاریخی ۱۱ هزار مترمربع و زیربنای آن ۹۱۰ مترمربع است.

اراضی و مجموعه بناهای پادگان لشکر ۶۴ ارومیه در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

ساختمان ستاد لشکر ۶۴ ارومیه در خیابان امام (ره ) ۲ قرار گرفته و تاریخ ساخت این بنا بین سال های ۱۳۱۲ و ۱۳۱۶ شمسی بوده و معمار این بنا اوستا قلی حنیف زاده است.

همچنین این اثر یکی از بناهای شاخص دوره پهلوی است که در سال ۱۳۷۹ به شماره ۲۷۶۳ نیز در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

ساختمان ستاد لشکر در دو طبقه احداث شده که ضلع بزرگتر آن در خیابان کاشانی و بخش کوچکتر در جداره میدان انقلاب قرار گرفته است؛ همچنین ساختمان ستاد لشکر دارای دو ورودی مهم یکی داخل لشکر و دیگری ورودی اصلی تر همانند دیگر بناهای اطراف میدان(شهربانی، شهرداری و دادگستری) با استفاده از چند پله عریض از داخل میدان تعریف شده است.

این ساختمان از ابتدا با عملکرد ستاد لشکر طراحی شده و هنوز هم با همان کارکرد به عنوان یکی از زیباترین بناهای اطراف میدان انقلاب همچنان پا برجا مانده است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات