NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

نای قلم گزارش می‌دهد؛

نگاه امیدآفرینی با تحول جدید در عرصه مدیریت شهری ارومیه

تاریخ انتشار: 1402/11/16 | 23:20

لعیا نورانی زنوز/ اگرچه فعالیت شهرداری و پارلمان محلی ارومیه به دلیل تخلفات و بازداشت‌های متعدد ابهامات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرد و سبب خدشه‌دار شدن اعتماد عمومی به این نهاد مدنی شد اما بعد از روی کار آمدن مدیریت شهری جدید با نگاه امیدآفرینی و همسو با رویکرد دولت کار خود را شروع کرده است و به اجرای پروژه‌های شهری تداوم می‌بخشد.

به گزارش نای قلم، شهرداری ارومیه با شعار "ارومیه کارگاه عمران و آبادانی" در راستای خدمات‌رسانی بهتر به شهروندان فعالیت‌های متعددی را در سال‌ جاری در دستور کار خود دارد.

مقابله با ترافیک اصلی شهر، آسفالت‌ریزی معابر شهری، احداث و توسعه پارک‌‌های سطح شهر و ... را می‌توان از جمله اقدامات شهرداری ارومیه عنوان می‌کند.

شهردار ارومیه، معتقد است، رسانه‌ها با بازگو کردن اخبار امیدآفرین موجب بالا رفتن اعتماد عمومی می‌شوند.

حسین مهدی‌زاده در حاشیه برگزاری رویداد جام رسانه‌ امید در گفتگوی اختصاصی فلسفه ایجاد شهرداری‌ها را پاسخگویی به مطالبات و نیاز شهروندان در حوزه‌های اجتماعی و شهری مطرح و تصریح می‌کند: آحاد جامعه نیازمند جهاد تبیین هستند و این موضوع در اولویت شهرداری است.

* ازدحام ترافیک شهری؛ چالش مهم زندگی روزمره

یکی از موضوعات مهم در مدیریت شهری ازدحام ترافیک شهری است که به عنوان یک چالش مهم بر زندگی روزمره، اقتصاد و محیط زیست پدیدار شده است.

ترافیک شهری در شرایط حاضر به یکی از مهمترین چالش‌های مدیریت شهری ارومیه نیز تبدیل شده و دولت و آحاد مردم را همواره درگیر خود کرده است.

افزایش جمعیت، ناکارآمدی سیستم حمل‌ونقل عمومی، کمبود شبکه‌های بزرگراهی، افزایش تعداد وسایل نقلیه، تعدد خودروهای تک سرنشین، زیرساخت‌های نامناسب و ... عوامل اصلی ایجاد مشکلات ترافیکی در شهرها هستند که می‌طلبد شهرها استراتژی‌های نوآورانه‌ای را برای مدیریت موثر تراکم و تضمین توسعه شهری پایدار اتخاذ کنند.

برنامه‌ریزی برای رفع این مشکل به‌عنوان یک اولویت‌ مهم در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته و اقداماتی برای رفع معضل ترافک انجام شده است، هرچند راه های زیادی برای حل مشکل ترافیک وجود دارد اما به نظر می‌رسد ساده‌ترین راه‌حل این است که مسئولان و افراد به وظایف خود عمل کنند.

شهردار ارومیه در خصوص اقدامات انجام گرفته در زمینه رفع معضل ترافیک می‌گوید: امسال برای حل این مشکل مقرر شد طبق طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر ارومیه اجرای طرح رینگ سوم یا کمربند شریانی شهر پس از مطالعه و طراحی در دستور کار قرار بگیرد که در حال حاضر طراحی رینگ بیرونی به طول ۱۴.۸ کیلومتر در سه بخش صفر تا ۵.۳۰۰ و  ۵.۳۰۰ تا ۹.۳۰۰ و ۹.۳۰۰ تا کیلومتر ۱۴.۸۰۰ انجام شده است.

او می‌افزاید: همچنین با هدف تداوم عملیات عمرانی در کمربندی شریانی، پل قوسی دوربرگردان دسترسی باغ رضوان در قطعه اول این کمربندی به مساحت عرشه سه هزار مترمربع تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.

* آغاز نهضت آسفالت‌ریزی در معابر ارومیه

مهدی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آغاز نهضت آسفالت‌ریزی در معابر ارومیه در سال جاری تصریح می‌کند: تاکنون یک میلیون و ۶۵ هزار مترمربع در ۱۱۳ معبر و ۳۳ خیابان اصلی شهر ارومیه از جمله در خیابان‌های البرز، شهید شیخ‌لو، شهید شریفی‌فر، محتشم، فارابی، میرداماد، شهید آبشناسان، سروستان، بهارستان، مهستان، پاسداران، رازی و اندیشه، محراب، شهید کوهنورد و ابوذر با صرف هزینه بیش از ۴۰۵۰ میلیارد ریال با هدف تسهیل در عبور و مرور شهری، ارتقای سطح کیفی خدمات و رفاه شهروندی آسفالت شده است.

شهردار ارومیه تصریح می‌کند: همچنین امسال عملیات اجرایی لوله‌گذاری در خیابان شهید طریقت به طول ۵۰۰ متر با صرف اعتبار بیش از ۵۵ میلیارد ریال با هدف جمع‌آوری آب‌های سطحی در محدوده این خیابات تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.

* ساحل‌سازی رودخانه شهرچای

وی با اشاره به ساحل‌سازی رودخانه شهرچای خاطرنشان می‌کند: در این راستا دیوار سنگی به طول یک هزار و ۶۰۰ متر و ارتفاه ۶ متر با هزینه‌کرد ۲۳۰ میلیارد ریال از آب‌بند امام‌زاده تا پل سه‌چشمه احداث شده که مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

* توسعه پارک‌های محله‌ای

شهرداری ارومیه اذعان می‌دارد: بر اساس رویکردهای مدیریت شهری و با هدف توسعه خدمات در مناطق پنج‌گانه، توسعه سرانه فضای سبز همچنین توزیع متوازن و عادلانه زیرساخت‌های شهری، ساخت پارک‌ محله‌‌ای بشارت در منطقه سه به مساحت پنج هزار و ۵۲۱ مترمربع،  پارک محله‌ای دیزج سیاوش در منطقه ۵ به مساحت یک هزار مترمربع، پارک محله‌ای گلشهر در منطقه ۵ به مساحت دو هزار مترمربع و در نهایت فاز دوم پارک ساغلیق باغی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع با هزینه‌کرد ۷۵ میلیارد ریال تکمیل و برای استفاده شهروندان به بهره‌برداری رسیده است.

اجرای ترکیبی از استراتژی‌های نوآورانه و بهره‌گیری از پیشرفت‌های فناوری، گام‌های مهمی در جهت دستیابی به مدیریت شهری کارآمد است. با پذیرش برنامه‌ریزی شهری هوشمند، می‌توانیم به سمت کیفیت زندگی بهبود یافته تلاش کنیم.

سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان شهری و نوآوران فناوری باید برای ساختن شهرهایی کارآمد، در دسترس و از نظر زیست محیطی پایدار با یکدیگر همکاری کنند. اکنون زمان اقدام فرا رسیده است و راه‌حل‌ها در دسترس هستند.

انتهای پیام/ 

ارسال نظرات