NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

نای قلم گزارش می‌دهد

جام رسانه امید؛ آغازی برای روایتگری رسانه‌ها

تاریخ انتشار: 1402/11/14 | 18:35

لعیا نورانی زنوز/ رویداد «جام رسانه امید» به میزبانی آذربایجان غربی در بخش‌های رسانه مکتوب و مجازی با محوریت «امیدآفرینی»، «جهاد تبیین» و «جهاد خدمت» در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، رویدادی که به ابتکار سازمان بسیج رسانه استان شکل گرفت و امروز شاهد رقابت بخشی از جریان رسانه‌ای استان با ارایه تولید محتوا، تحلیل و تصویرسازی در بخش‌های مقاله، یادداشت، گزارش، خبر، پادکست، تیتر، پوستر، اینفوگرافی، عکس، ایده پردازی و کلیپ موبایلی به صورت تیمی با یکدیگر هستیم.

جام رسانه‌ای که آغازی برای تحول و روایتگری رسانه‌های استان است، بستر و زمینه‌ای فراهم کرده است تا رسانه‌های استان با هم‌افزایی، تجربه‌نگاری و تولید محتواهای متکثر و متنوع بذر امید را در دل مردم بکارند و در این بستر زمینه ایجاد گفتمان تعاملی میان تلاشگران عرصه صنعت و تولید و رسانه‌ها فراهم شود.

جام رسانه امید در آذربایجان غربی با سخنرانی رئیس بسیج رسانه استان آغاز شد.

جهانگیر اسلام‌پرست طی سخنانی هدف از برگزاری جام رسانه‌ای امید را گسترش امید در جامعه عنوان کرد و گفت: دشمنان با جنگ نرم در صدد القا و گسترش ناامیدی است که برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند در نقش برآب کردن توطئه‌های دشمنان و امیدآفرینی نقش‌آفرین باشد.

او افزود: جام رسانه امید یک رویداد ۲۴ ساعته است که برای تولیدمحتوا و امید و نشاط آوری در استان در حال برگزاری است و در این رویداد هدف ما به چالش کشیدن اصحاب رسانه است.

اسلام پرست اظهار کرد: ایده‌پردازی، پادکست، گزارش مکتوب «خبری، تحقیقی و تحلیلی»، تیتر، عکس، یاداشت و سرمقاله، پوستر و اینفوگراف و کلیپ موبایلی از جمله قالب‌های رویداد «جام رسانه امید» است.

به گفته رئیس بسیج رسانه استان، حجم و تعداد انتشار، کیفیت محتوایی اثر، تعداد بازدید، اعداد اشتراک‌گذاری محتوا و میزان بازخورد و عکس‌العمل مخاطب از شاخص‌های ارزیابی آثار ارسالی به دبیرخانه است.

اسلام‌پرست همچنین ادامه داد: پنجمین جشنواره ابوذر در محورهای متنوعی مانند مهار تورم و رشد تولید، جهاد تبیین، پیوند رسانه و صنعت، کتاب، کتابخانه، تعالی فرهنگی، دستاوردهای انقلاب اسلامی، بسیج و حوزه اقدام، امید و نشاط‌آفرینی، خانواده، جامعه و فرزندآوری، سبک زندگی ایرانی‌اسلامی و همچنین مقابله با آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود.

*تبیین دستاوردهای نظام ضرورتی اجتناب‌ناپذیر

سخنران دیگر این مراسم، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود، سردار رمضان شریف، تلاش جبهه رسانه‌ای برای تبیین دستاوردهای نظام را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر عنوان کرد.

او اظهار کرد: یکی از راهبرد‌های دشمنان برای مقابله با انقلاب اسلامی ایران این است که تلاش دارند با تولیدات و جریان‌سازی رسانه‌ای القا کنند که حکومت برخاسته از دین قادر به اداره جامعه نیست و شرایط امروز کشور بسیار بحرانی و بغرنج است.

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اضافه کرد: امروز به برکت تلاش تامین کنندگان امنیت شرایط ما در کشور امن و پایدار است، اما برخی اوقات دشمنان و معاندان سعی دارند با جریان سازی‌های رسانه‌ای فضا را در برخی استان‌ها غبارآلود کرده و ناامن جلوه دهند.

وی تقویت جبهه فرهنگی در کشور را از موضوعات مورد تاکید مقام معظم رهبری عنوان و بیان کرد: در خصوص جریان‌سازی فرهنگی در کشور ما امروز دوجریان راهیان نور و راهیان پیشرفت را راه‌اندازی کردیم که در انعکاس این رویداد‌های عظیم فرهنگی نیز حضور و نقش رسانه‌ها بسیار حائز اهمیت است.

سردار شریف اذعان کرد: امروز رسانه‌ها زندگی اجتماعی را متحول کرده‌اند، در تبیین دستاوردهای انقلاب وظیفه خطیری دارند و نباید به دشمنان اجازه دهند در حوزه رسانه ناامنی تولید کنند.

این مسئول افزود: به فضل الهی در گام اول انقلاب زیرساخت‌های عظمی آماده شده و در گام دوم توسط جوانان امتداد پیدا می‌کنند و خلاء‌هایی که بعضا وجود دارد، برطرف خواهد شد.

سردار شریف ادامه داد: هم اکنون کشور ما ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد که ۵۰ میلیون جمعیت دوران انقلاب و پیش از آن را ندیدند و باید برای این گروه‌ها این موضوعات تبیین شود.

وی گفت: دشمنان از کوچکترین ضعف ما بزرگترین جریان سازی ها را انجام می دهند و ما نیز باید وضعیت قبل از انقلاب را به درستی به مردم و جوانان منتقل کنیم.

سخنگوی سپاه افزود: امروز دشمنان در برابر عظمت و استقامت مردم ایران به زانو درآمدند و هنوز درک نکرده اند انقلاب اسلامی آموزه‌هایی دارد که بر اساس آن سرپا است.

*برگزاری جام رسانه‌ای امید در 18 استان

دبیر جشنواره جام رسانه‌ای امید نیز در این آیین گفت: این رویداد تاکنون در ۱۸ استان برگزار شده است و یک هزار ۶۶۷ شرکت‌کننده در قالب ۳۹۷ تیم بیش از ۲۰ هزار خبر و محتوای رسانه‌ای تولید کرده‌اند که از این تعداد ۱۵۸ تیم برگزیده شده‌اند.

مهدی آدینه اظهار کرد: در ویژه برنامه جام رسانه امید، اهل رسانه گرد هم آمده‌اند تا در تمامی حوزه‌های رسانه‌ای، به دغدغه مقام معظم رهبری در امیدآفرینی جامه هدف بپوشانند.

به گفته وی ۹ قالب در این زمینه بیان شده است که ایده‌پردازی، عکس نوشته، گزارش رسانه‌ای، پادکست، فیلمهای مبایلی از جمله این قالب‌هاست.

آدینه افزود: ۵۰ درصد محتوا و ۵۰ درصد انتشار در انتخاب آثار برتر مد نظر است.

دبیر جشنواره جام رسانه‌ای امید اضافه کرد: در این رویداد تمام پتانسیل‌های رسانه‌ای پای کار می‌آیند تا در سه محور جهاد امیدآفرینی، جهاد خدمت و جهاد تبیین به رقابت بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: برگزیدگان مرحله استانی جام رسانه‌ای امید در سطح ملی به رقابت می‌پردازند.

خانه مطبوعات آذربایجان غربی در مجموع بیش از ۲۰۰ عضو اصلی و افتخاری دارد و این استان دارای ۲ روزنامه، ۲۴ هفته نامه، هفت دوهفته نامه، ۴۴ ماهنامه و ۱۰۵ نشریه برخط (الکترونیکی) است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات