NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

استاندار آذربایجان غربی:

سرانه درآمد حوزه کشاورزی آذربایجان غربی پایین است

تاریخ انتشار: 1402/10/08 | 11:27

استاندار آذربایجان غربی گفت: با وجود اینکه کشاورزی یکی از پیشران های توسعه استان بوده و ۶.۵ میلیون تن تولید سالانه محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی است، متاسفانه سرانه درآمد حوزه کشاورزی استان پایین است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، محمدصادق معتمدیان در گفتگویی خام فروشی را یکی از دلایل اصلی تاثیر اندک فروش محصولات کشاورزی در درآمد مردم معرفی کرد.

وی افزود: با راه اندازی ۵۴ واحد فرآوری محصولات کشاورزی در دو سال گذشته و تولید سالانه ۶۰ تن کنسانتره و پوره سیب درختی، زمینه صادرات و ارزش افزوده بیشتر برای مردم فراهم شده است.

استاندار آذربایجان غربی به اهتمام جدی دولت سیزدهم برای احیای دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و یادآور شد: با توجه به اتمام پروژه های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه در طول هر سه ماه یکبار، انتظار می رود تا پایان سال جاری برنامه های سخت افزاری احیای دریاچه به اتمام برسد.

معتمدیان همچنین اولویت کنونی دولت را اجرای برنامه های نرم افزاری و مدیریت منابع آب معرفی کرد و افزود: در یک دهه گذشته، زمین های کشاورزی و کشت محصولات پر آب بر در منطقه، ۱۴۰ هزار هکتار توسعه یافته و از ۹۰ درصد آب مصرفی استان در بخش کشاورزی، ۵۷ درصد صرف کشت محصولات پر آب بری چون سیب، یونجه و چغندر قند می شود.

وی در ادامه از سفر قریب الوقوع مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی به آذربایجان غربی در راستای پیاده سازی طرح تغییر الگوی کشت خبر داده و تصریح کرد: ریاست جمهوری و دولت سیزدهم، تغییر الگوی کشت را منوط به صیانت از معیشت و افزایش درآمد مردم منطقه کرده اند.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به ضرورت مشارکت مردم در تغییر الگوی کشت نیز اشاره کرده و افزود: در راستای کاهش مصرف آب و افزایش درآمد مردم، ۳ هزار هکتار زمین برای توسعه باغات گردو و پسته در شمال استان اختصاص یافته و این دو محصول ۱۲ برابر سیب، ارزش افزوده و درآمد بیشتر و مصرف آب کمتر دارند.

معتمدیان همچنین با اشاره به تاثیر مثبت رسانه ها و راه اندازی مراکز آموزشی برای مردم جهت ترویج تغییر الگوی کشت در استان، بیان داشت: دولت سیزدهم در راستای جلب رضایت مردم و احیای دریاچه ارومیه، توسعه سیستم های نوین آبیاری، گسترش کشت گلخانه ای و اقتصادی و مکانیزه کردن کشاورزی را در دستور کار قرار داده است.

وی در ادامه از تشدید نظارت بر جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی خبر داده و افزود: با ایجاد طرح نواحی روستایی در هر شهرستان آذربایجان غربی و رونق بخش فرآوری محصولات کشاورزی، شاهد جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال و درآمد بیشتر در سطح استان خواهیم بود.

استاندار آذربایجان غربی در پایان با تاکید بر تسهیل روند فروش محصولات کشاورزی در استان، گفت: ایجاد مسکن و اشتغال در روستاها، منجر به مهاجرت معکوس از حاشیه شهرها و افزایش جمعیت مولد آذربایجان غربی می شود.

استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران، نظام مردمی است و همواره مردم مدیریت امور را حتی در روستاها توسط دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستا بر عهده دارند.

معتمدیان با اشاره به اینکه ۳۴ درصد جمعیت استان روستایی هستند، افزود: آذربایجان غربی یک میلیون و ۱۰۰ هزار روستانشین دارد که حدود یک سوم جمعیت استان را تشکیل می دهد.

وی همچنین با بیان اینکه ۲ هزار و ۱۷۹ دهیاری و ۲ هزار و ۲۳ شورای اسلامی روستا در استان فعال هستند، خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم برای تاسیس ۲۱۰ دهیاری جدید در آذربایجان غربی مجوز گرفته شده است.

استاندار آذربایجان غربی به رویکرد دولت سیزدهم درخصوص ارائه تسهیلات اشتغالزایی روستایی برای ارتقای فعالیت در روستاها نیز اشاره کرده و افزود: یک هزار فقره تسهیلات روستایی و در حدود ۲۷۵ میلیارد تومان برای اشتغالزایی در روستاهای استان در طول دو سال گذشته اختصاص یافته است.

معتمدیان همچنین بهبود وضعیت مسکن و اشتغال را در تثبیت جمعیت روستاها موثر دانسته و اضافه کرد: 

استاندار آذربایجان غربی به مقاوم سازی ۲۱ هزار واحد مسکونی روستایی در دو سال گذشته نیز اشاره کرده و یادآور شد: با اهتمام دولت سیزدهم و ارائه تسهیلات مختلف و بخصوص در قالب نهضت ملی مسکن، در کنار تداوم مقاوم سازی واحدهای روستایی، تا پایان دولت ۵۲ هزار واحد مسکونی در روستاهای استان ساخته خواهد شد.

معتمدیان همچنین با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به توسعه روستاها، افزود: برنامه راهبردی نظام اسلامی، توجه و تمرکز بر خدمات رسانی و تثبیت جمعیت در روستاها بوده و تکمیل زیرساخت ها و ارائه خدمات روبنایی و حداکثری در حوزه زیرساخت ها در دستور کار می باشد.

وی در ادامه شعار محوری دولت سیزدهم را توجه به مناطق کم برخوردار و روستاها عنوان کرده و اظهار داشت: در سفر به ۲۰ شهرستان آذربایجان غربی، ریل گذاری برای توسعه شهرستان ها و بخصوص روستاها انجام شده و توسعه متوازن و رفع شکاف های خدماتی با اجرای یک هزار و ۸۰۰ مصوبه سفرهای شهرستانی، در دست اقدام می باشد.

استاندار آذربایجان غربی به نهضت گازرسانی و برخورداری ۴۷ شهر استان از نعمت گاز نیز اشاره کرده و افزود: به ۴۳۰ روستا در دولت سیزدهم گازرسانی شده و گازرسانی به ۴۷۰ روستا نیز در دستور کار بوده و تا پایان دولت، همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار از نعمت گاز بهره مند خواهند شد.

معتمدیان همچنین از تلاش برای رسیدن به میانگین کشوری در حوزه توسعه راه های روستایی خبر داده و تصریح کرد: در دو سال گذشته محورهای مواصلاتی ۷۵ روستا به طول ۳۱۲ کیلومتر آسفالت شده و با بهره برداری از ۱۵۰ کیلومتر جاده آسفالت شده در دهه فجر امسال، ۹۱ درصد روستاهای آذربایجان غربی از جاده های استاندارد بهره مند می شوند.

استاندار آذربایجان غربی گفت: ۲۵۶ مدرسه روستایی در دست احداث بوده و در دو سال گذشته ۲۵۰ کلاس درس روستایی در آذربایجان غربی به بهره برداری رسیده است.

معتمدیان، با اشاره به اجرای طرح هادی در ۲۳۷ روستای استان، افزود: با الحاق یک هزار هکتار زمین به روستاها در قالب طرح نهضت ملی مسکن، شاهد تحرک مهمی در حوزه مسکن روستایی خواهیم بود.

وی در ادامه به افتتاح ۳۰ سالن ورزشی در دو سال گذشته و ۸٠ پروژه ورزشی در دست احداث اشاره و خاطرنشان کرد: همچنین در دولت سیزدهم ۳۰ واحد مرکز جامع سلامت در آذربایجان غربی به اتمام رسیده و از ۸۰ واحد پیش بینی شده تا پایان دولت نیز ۴۰ واحد در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.

استاندار آذربایجان غربی آبرسانی به روستاها را نیز از برنامه های جدی دولت سیزدهم معرفی کرده و افزود: با توجه به کاهش ۱۸ درصدی بارندگی در سطح استان و ۳۰ درصدی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، مجبور به شناسایی منابع جدید آب در آذربایجان غربی هستیم.

معتمدیان همچنین با اشاره به نهضت آبرسانی به روستاهای استان، اضافه کرد: با تامین یک هزار میلیارد تومان اعتبار، در فاز نخست ٣٩٦ روستا از آب شرب بهداشتی و پایدار بهره مند شده و در فاز دوم ۶۰۰ روستای ديگر آذربایجان غربی از اين طرح بهره خواهند برد. 

وی در ادامه با اشاره به تاثیر تکمیل زیرساخت های ارتباطی در راه اندازی استارتاپ ها و فروش اینترنتی و رونق اقتصاد در روستاها، افزود: در دولت سیزدهم، پوشش اینترنتی به ۳۲۳ روستای دیگر آذربایجان غربی گسترش یافته و تلاش می شود تا پایان سال و حداکثر تا ۶ ماه آینده، تمامی روستاهای استان به شبکه اینترنت پرسرعت متصل شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات