NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

به همت محفل ادبی هاتف؛

محفل شعر آئینی «آزادی در اسارت» برگزار شد

تاریخ انتشار: 1402/05/10 | 13:59

به مناسبت ماه محرم و ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، محفل شعر آئینی «آزادی در اسارت» در آذربایجان‌غربی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار نای قلم، به همت محفل ادبی هاتف و به مناسبت ماه محرم و ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، محفل شعر آئینی «آزادی در اسارت» با حضور دبیر و اعضای محفل ادبی و سایر شاعران، ادیبان و ... در سالن جلسات کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد.

مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی هاتف ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبد الله الحسین (ع) گفت: قیام عاشورا، از مهم ترین رویدادهای تاریخی در اسلام بود که پیامدها و نتایج ثمربخش آن، باقی و جاودان خواهد ماند؛ در طول تاریخ اسلام، اقوام زیادی اسیر شده اند؛ اما اسرای کربلا در طول تاریخ بسیار نقش آفرین بوده اند. چرا که با ادامه راه امام حسین (ع)، پیام حق شهدا را به گوش جهانیان رساندند و در تاریخ ماندگار کردند. 

وی ادامه داد: دکتر شریعتی در این خصوص گفته است: «آنها که رفتند کاری حسینی کردند و آنها که مانده‌اند باید کاری زینبی کنند وگرنه یزیدی‌اند.»

دبیر محفل ادبی هاتف ضمن بیان ویژگی ها و عناصر شعر عاشورایی گفت: حماسه، بیان مظلومیت و مصیبت، معرفت، بیان جنبه های تاریخی و ... از عناصر شعر عاشورایی می باشد؛ واقعه عاشورا همواره مورد توجه ویژه ادیبان و شاعران بوده است؛ کتاب «گنجینه الاسرار» نوشتۀ میرزا نورالله مشهور به عمان سامانی، دربردارندۀ یکی از بهترین و تأثیرگذارترین اشعار مذهبی در وصف امام حسین (ع) و حادثه عاشورا است:

کیست این پنهان مرادر جان و تن

کز زبان من همی گوید سخن؟

این که گوید از لب من راز کیست

بنگرید این صاحب آواز کیست؟

در من اینسان خود نمایی می‌کند

ادعای آشنایی می‌کند

کیست این گویا و شنوا در تنم؟

باورم یارب نیاید کاین منم!

متصلتر با همه دوری، به من

از نگه با چشم و از لب با سخن!

قلیزاده علیار با اشاره به نقش حضرت زینب (س) در نهضت عاشورا گفت: ایشان نقش سرنوشت سازی در نهضت کربلا و حفظ این قیام عظیم داشت؛ امام حسین (ع) پدیدآورنده نهضت و حضرت زینب (س) ادامه دهنده آن بود؛ و پس از شهادت برادران و یاران امام، رسالت خویش را به خوبی انجام داد و با خطبه های آتشین، دشمن را رسوا کرد؛ و این به معنای آزادی در اسارت می باشد. چنانکه از دیدگاه عمان سامانی، در راه حق، فرقی بین زن و مرد وجود ندارد و در وصف حضرت زینب (س) گفته است:

همتی باید، قدم در راه زن

صاحب آن، خواه مرد و خواه زن

غیرتی باید بمقصد ره نورد

خانه پرداز جهان، چه زن چه مرد

شرط راه آمد، نمودن قطع راه

بر سر رهرو چه معجر چه کلاه

در پایان، شاعران حاضر در آئین، اشعار و آثار خود با محوریت عاشورا و امام حسین (ع) معرفی و قرائت کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات