NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:

579 مورد سازه غیرمجاز در آذربایجان غربی قلع و قمع شد

تاریخ انتشار: 1402/05/26 | 21:19

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: تعداد ۴۵۴ قطعه مستحدثات غیرمجاز تفکیکی در راستای پیشگیری از گسترش تغییر کاربری مطابق تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون با حضور نماینده دادستان راسا قلع و قمع و تعداد ۱۲۵ حکم قطعی قلع و قمع قضایی نیز اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، خسرو شهبازی امروز در گفتگوی خبری اظهار کرد: ویلاسازی و خرد شدن اراضی، مانعی در جهت توسعه کشاورزی مدرن و مکانیزه است و ایجاد آنها و بهره برداری نادرست از منابع آبی یکی از علل کاهش سطح آب سفره های زیرزمینی است.

او ادامه داد: امسال یک هزار و ۲۶۳ مورد تغییرکاربری غیرمجاز در سطح استان توسط گشت‌های یگان حفاظت شناسایی شده که تعداد ۲۳۴ مورد ساخت‌وساز در راستای ماده ۳ قانون حفظ کاربری با تشکیل پرونده به مراجع قضایی اعلام جرم شده است.

شهبازی تصریح کرد: با توجه به اینکه امنیت غذایی آحاد جامعه به حفاظت از خاک و کشاورزی بستگی داشته لذا با فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مردم نسبت به جوانب و تبعات منفی و غیرقابل جبران تخریب مزارع و باغ‌ها از طریق ساخت‌وسازهای غیرمجاز می‌توان ارزش و باورهای عمومی را به سمت قباحت تغییرکاربری غیرمجاز سوق داد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در واقع زمانی می شود از تخریب اراضی جلوگیری کرد که افکار عمومی ارزش خاک را درک کرده و حفظ کشاورزی را بر ویلاسازی ترجیح دهند، در غیر این صورت مطابق قانون هرگونه ساخت‌وساز بدون مجوز مساوی با تخریب و قلع و قمع آن است.

او بیان کرد: ساختمان‌هایی مشمول تخریب می‌شوند که در اراضی زراعی و باغ ها بدون اخذ مجوز لازم از کمیسیون تبصره یک ماده یک احداث شده باشند که مطابق قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها مصوب یک آبان ماه ۱۳۸۵، فعل تغییرکاربری غیرمجاز جرم انگاری شده و قلع و قمع و پرداخت جزای نقدی به عنوان مجازات مرتکبان در نظر گرفته شده است.

به گفته شهبازی؛ قانون گذار به جهاد کشاورزی این اختیار را داده است که محض مشاهده ساخت و ساز با هماهنگی دادستانی بدون تشکیل پرونده قضایی راسا مستحدثات را قلع و قمع و عرصه را به حالت زراعی اعاده کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: متاسفانه برخی از مالکان بعد از تخریب اطلاعی از مجازات قانونی تکرار جرم تغییرکاربری غیرمجاز نداشته و بعد از قلع و قمع بنا توسط جهاد کشاورزی اقدام به بازسازی دیوار و ایجاد بنا می‌کنند که مطابق ماده ۳ قانون حفظ کاربری به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک تا شش ماه محکوم می شوند.

او گفت: تکلیف مالک بعد از تخریب این است که زمین را به حالت اول اعاده کند و در صورتی که نیاز به اتاق نگهبانی داشته باشد و حائز شرایط دریافت مجوز تغییرکاربری باشد، اقدام به ثبت درخواست تغییرکاربری کند.

شهبازی تاکید کرد: به همشهری ها توصیه می شود، حتما قبل از انجام هرگونه معامله زمین کشاورزی از دارا بودن مجوز بنای احداثی اطمینان حاصل کنند و از خرید املاکی که دارای ساخت و ساز غیرمجاز هستند، خودداری کنند.

او در پایان بیان کرد: مالکان، متصرفان و کشاورزانی که قصد ایجاد بنا اعم از اتاق نگهبانی و یا طرح کشاورزی و صنعتی و تولیدی در زمین کشاورزی را دارند، قبل از هرگونه خرید مصالح و اقدام به ساخت با مراجعه به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان مجوز مربوطه را اخذ کنند، در غیر اینصورت قانون هیچگونه مماشاتی با مرتکبان تغییر کاربری غیرمجاز نخواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظرات