NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

یادداشت؛

انتخابات پرشور و رقابتی، تامین منافع ملی

تاریخ انتشار: 1402/11/24 | 20:58

محمدعلی خالق‌نژاد/ مشارکت به عنوان کنش و فعالیت اجتماعی هدفمند تحت تاثیر و برآیند عناصري است و بدون شک عامل اساسی در فرایندهای پایدار فعالیت های سیاسی، اقتصادی است.

حضور فعال و مشارکت شهروندان  در فرایندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری و ایفای نقش موثر آنان در زندگی سیاسی، اجتماعي از شاخص‌های اساسی‌ جامعه مردم سالار است و افرادی که در چنین مشارکتی درگیر می شوند انتظار دارند که مشارکت آنان تاثیری بر محتوای سیاستگذاری های کلان حکومتی داشته باشد. 

این نوع مشارکت اشکال مختلفی دارد که می توان از مبارزات انتخاباتی، اعمال نفود بر سیاستمداران ورای دادن نام برد. می توان بارزترین نمود مشارکت سياسی و مردم سالاری را انتخابات دانست.

کمتر از ۲۰ روز تا موعد برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در ۱۱ اسفندماه سال جاری زمان باقی مانده و این فرصتی است برای نامزدهای انتخاباتی و احزاب و گروه های سیاسی که عمدتاً هم از اردوگاه اصول گرایی می‌باشند که تلاش بی وقفه می کنند در غیاب رقیب از تمامی پتانسيل ها و ظرفیت های خود برای تصاحب تعداد بیشتری از کرسي های سبزرنگ بهارستان بهره ببرند.

از طرفی هم حضور و مشارکت پررنگ آحاد مختلف مردم در این ماراتُنِ مهم و سرنوشت ساز در پاي صندوق های رای علاوه بر افزایش وجهه سیاسی و جایگاه بین الملی ایران ضامن ارتقای قدرت دفاعی و بازدارندگی کشور در برابر دشمنان بوده و موجبات اقتدار و امنیّت جامعه را نیز فراهم می سازد و برای امنیّت و منافع ملی هم مفید فایده خواهد بود. همچنانکه رهبر معظم انقلاب فرمودند:

"هر کس به ایران و امنیت آن علاقمند است باید در انتخابات شرکت کند." (۱۶ بهمن ۹۸ در دیدار با اقشار مختلف مردم )

و این همه ممکن و میسّر نخواهد شد مگر اینکه نمایندگان احزاب و سلایق مختلف به عنوان انتخاب شونده در معرض انتخاب و رای مردم قرار گیرند تا مشوّقی برای حضور گسترده و حداکثری مردم به عنوان صاحبان رای و انتخاب کننده در پاي صندوق‌هاي رأي باشد. در این شرایط است که منتخبان برآمده از راي حداکثری نماینده تمامی اقشار و احزاب بوده و نه قشر یا گروه خاصّی! برآيند اینگونه انتخابات نیز نه مجلسي يکدست و ایستا بلکه مجلسي پویا و کارآمد و در برگیرنده امنیّت و منافع ملّی خواهد بود. لکن از آنجاییکه از شواهد و قراین پيداست در این دوره از انتخابات در غیاب برخی جریانات سیاسی اصلاح طلب و اصولگرایان  معتدل و میانه رو تحقّق این امر قدری دور از ذهن به نظر می رسد.

ذکر این نکته ضروری است از آنجاییکه کشور در بعد خارجی بر اثر تحریم های ظالمانه و کارشکنی های ایادی استکبار جهانی و در داخل نیز به لحاظ وضعیت اقتصادی و معیشتی در شرایط چندان مناسبی قرار نداشته و مجموعه شرایط فوق موجبات کوچک تر شدن سفره آنان را فراهم نموده لازم و ضرورتی اجتناب ناپذیر است که بامدّنظر قرار دادن این شرایط باید منافع ملی فصل الخطاب باشد و دست اندرکاران انتخابات اعم از مجریان و ناظران نیز باید از هرگونه اختلاف و تشتّت پرهیز نموده و با نصب العین قرار دادن بیانات راهگشایانه و چهار راهبرد رهبری معظم انقلاب منافع ملّی را بر منافع شخصی، گروهی وجریانی ترجیح دهند، چرا که به تجربه ثابت شده اختلافات سیاسی و جناحی به مثابه سمّی مُهلک به کشور ومنافع ملّی آسیب رسان می باشد.

این درحالیست که در شرایط خطیر کنونی کشور بيش از هر زمان ديگري نیاز به وحدت، انسجام، وفاق و همدلی جهت برون رفت از شرایط حساس کنوني دارد، امّا باید اذعان داشت گذار از شرایط پیچیده و مهار بحران‌های احتمالی با اتحاد، انسجام و مشارکت حداکثری همه آحاد ملّت و طیف گسترده نیروهای سیاسی که در سپهر سياسی داخل نظام نقش آفرین می باشند امکان پذیر است. اما وضعیت موجود حاکی از آن است که در انتخابات پیش روی که در اسفندماه جاری برگزار می شود شرایط به گونه دیگری رقم خورده است، اکثر نیروهای کارآمد جناح رقیب ثبت نام نکرده و از اندک نیروهای ثبت نام کننده هم با ردّ صلاحیّت و یا عدم احراز صلاحیّت مواجه شده و عملاً از گردونه رقابت خارج شده اند و انتخابات با تعداد قلیلی از جناح رقیب در مقابل نامزدهایی با طیب خاطر که عموماً از طیف سياسی خاصی هستند صرفاً با رقابت درون گروهی برگزار می شود.

بدون تردید این امر بر خلاف منویات رهبر معظم انقلاب بوده و مانع از حضور گسترده و حداکثری مردم در انتخابات بوده و بالطبع بخش وسيعي از مردم را از مشارکت و تعیین سرنوشت‌ سیاسی خود محروم خواهد ساخت و این نوع از انتخابات نیز نه تنها دربرگیرنده منافع ملی نبوده بلکه می توان گفت بر علیه منافع ملی به شمار می رود.

گفته شد که شرکت در انتخابات اعمال اراده مردم از طریق صندوق‌هاي رأي در تعیین سرنوشت خويش است وقتی که همین مردم در اثر بی توجهی به تاثیر گذاری انتخابات و عدم حضور و مشارکت در آن سهمی از اراده خود در حوزه عمومی و خصوصی نداشته باشند مجلس کدام منافع واقعی آنها را می خواهد بازتاب دهد تا برای آن به رقابت بپردازند. 

امري بدیهی است که وحدت و انسجام براساس "یدالله مع الجماعه" و حفظ منافع ملی رمز موفقّیت و بقای کشور و نظام جمهوری اسلامی می باشد تلاش‌های زیادی از سوی دشمنان خارجی و بدخواهان نظام برای خدشه دار کردن این وفاق و همدلی و مایوس نمودن مردم به عنوان صاحبان اصلی نظام که به فرموه امام راحل (ره) ولی نعمتان انقلاب هستد و ایجاد گسست و انشقاق و از بین بردن وحدت و انسجام  مردمی که دل در گرو پیشرفت و آبادانی و بالندگی کشورشان دارند در حال انجام است اما این مردم همچنانکه بارها ثابت کرده اند که حفظ نظام اولویت اولشان می باشد این بار نیز اجازه نخواهند داد تا رویای دشمنان تعبیر شده و با ترجیح منافع ملی بر منافع جریانی و گروهی  علیرغم اختلاف سلیقه با مشارکت حداکثری انتخاباتی در طراز جمهوری اسلامی را رقم زده و دشمنان را ناکام و انگشت به دهان خواهند گذاشت.

انتهای پیام/

ارسال نظرات