NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

از آغاز طوفان الاقصی؛

شاعران ارومیه برای مردم غزه زمزمه می کنند

تاریخ انتشار: 1402/08/14 | 15:35

از آغاز طوفان الاقصی در 7 مهر تا 13 آبان سال جاری، کانون شعر و ادب واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری آذربایجان غربی، محفل ادبی هاتف کتابخانه های عمومی استان، صدا و سیمای مرکز استان برنامه ها و همایش های مستمر ادبی و شعری در موضوع فلسطین و غزه مظلوم و افشای جنایات اسرائیل کودک کش داشته اند که برخی رسانه های اینترنتی و فضای مجازی و نشریات هم این برنامه ها را انعکاس داده اند.

در این رابطه گفتگویی کوتاه با دبیر کانون شعر و ادب حوزه هنری و محفل ادبی هاتف آذربایجان غربی انجام شده است.

مصطفی قلیزاده علیار، مسئول واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری، دبیر کانون شعر و ادب حوزه هنری و محفل ادبی هاتف آذربایجان غربی، در گفتگویی کوتاه با پایگاه خبری تحلیلی نای قلم، پیرامون تعهد شاعران ارومیه و استان آذربایجان غربی نسبت به حوادث خونین غزه و جنایات صهیونیست ها و مقاومت مردم فلسطین، گفت: واحدها و کانون های مختلف هنری حوزه هنری آذربایجان غربی از روز دوم طوفان الاقصی دست به تولید هنر مقاومت در پیرامون این موضوع زدند و در این مدت کانون هفتگی شعر حوزه هنری بعد از ظهر چهارشنبه ها با حضور شاعران متعهد و نجیب استان بلااستثناء چهار هفته پیاپی به موضوع غزه پرداخته است که روز 10 آبان چهار جلسه بود و البته ادامه می دهد.

وی افزود: در این مدت یک جلسه از جلسات ماهانه محفل ادبی هاتف کتابخانه های عمومی استان در ارومیه با عنوان «اسم شب، صبح است» را به موضوع غزه مظلوم و مقاوم اختصاص یافت. همچنین ویژه برنامه ادبی «بیت شرف» به صورت مشترک از سوی حوزه هنری و مرکز صدا و سیمای استان تولید شده است.

همچنین در سایر شهرهای استان عموماً محافل ادبی با حضور شاعران متعهد و با وجدان، بخشی از برنامه های خود را به موضوع طوفان الاقصی اختصاص داده اند.

قلیزاده علیار خاطرنشان ساخت: تجمع جامعه هنری ارومیه در حمایت از مردم مظلوم غزه و اعتراض به جنایات رژیم جعلی اسرائیل روز دوم آبان در مجتمع فرهنگی هنری ارومیه، و حضور شاعران در تجمع مردمی ارومیه روز 26 مهر، نیز از برنامه هایی بود که حضور جدی بانوان و آقایان شاعر از دیگر اقشار هنری چشمگیرتر از دیگر اقشار هنری می نمود و در تحقق این برنامه های مستمر، علاوه بر مسئولان حوزه هنری، بسیج هنرمندان، اداره کتابخانه ها و ... همگامی و همراهی بعضی اساتید محترم و شریف و پیشکسوت شعر و ادب استان علی حبیبی، بیت الله جعفری، غلامرضا دانشفروز، محمدرضا قربانی، محمد میلانی و ... به ویژه استاد دکتر سعید سلیمانپور شاعر متعهد و منتقد ادیب، مایه دلگرمی ما بودند و هستند، همچنین رسانه های ازشمند.

قلیزاده علیار با ذکر اهمیت شعر مقاومت فلسطین در جهان اسلام گفت: ما وظیفه انسانی خود می دانیم که با پرداختن به ارزش های دینی، تاریخی، ملی و منطقه ای خود، از اوضاع جهانی مخصوصا جهان اسلام هم غافل نباشیم که اشغال 75 ساله کشور اسلامی فلسطین و قدس شریف توسط صهیویستها از مسایل مهم و تاسف بار جهان اسلامی و از محورهای مورد توجه انقلاب اسلامی و رهبری است و شاعران متعهد ایرانی و غیر ایرانی در مبارزه با صهیونیسم جهانی و اشغالگر قدس، همواره پیشگام بوده اند.

وی در پایان با اشاره سابقه طولانی شعر مقاومت فلسطین در ایران گفت: مریم جهانگیری شاعر ارومیه دهه 1320، از پشگامان شعر ضد صهیونیستی در ایرام بود و در سال 1328 شعری به دفاع از قدس و علیه اشغالگران یهودی صهیونیست سروده که باید این فراز تاریخی – ادبی را از افتخارات تاریخی ارومیه به شمار آوریم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات