NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

در نشست خبری عنوان شد

بهره‌مندی پارک علم و فن‌آوری آذربایجان‌غربی از مزایای منطقه آزاد

تاریخ انتشار: 1402/05/22 | 19:27

پارک‌های علم و فن‌آوری مجموعه‌ای هستند که برای حمایت از تحقیق، توسعه در علم و فن‌آوری طراحی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار نای قلم، پارك علم و فناوری محیطی است كه در آن واحدهای تحقیقاتی مستقل یا وابسته به سازمان ها و صنایع، مجتمع شده و زیر پوشش و حمایت قرار می‌گیرند تا به خلاقیت و نوآوری بپردازند.

هدف اصلی پارک‌های علم و فن‌آوری تسهیل رشد برای کسب‌وکارها، کارآفرینان، استارت‌آپ‌ها و جوامع در زمینه‌هایی مانند فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، اینترنت اشیا، بیوتکنولوژی، واقعیت مجازی، روباتیک و غیره است.

ترکیبی از مؤسسات دانشگاهی، شرکت‌های با فناوری پیشرفته، کارآفرینان و استارت‌آپ‌ها در این فضاها، محیطی غنی از اشتراک‌گذاری دانش، همکاری و نوآوری ایجاد می‌کند.

پارک‌های علم و فن‌آوری، پایگاهی را ایجاد می‌کند که از طریق آن دسترسی به تجهیزات و امکانات پیشرفته امکان‌پذیر می‌شود، می‌توان دانش را به اشتراک گذاشت، نوآوری در سطح تجاری ترویج می‌یابد و ارتباط و همکاری بین دولت‌ها، دانشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی تقویت می‌یابد.

در واقع پارک‌های علم و فن‌آوری با ایجاد اکوسیستمی از شرکا، متخصصان صنعت و تامین کنندگان، بخشی از زیرساخت «اقتصاد دانش» را تشکیل می‌دهند.

از اینرو امروزه پارک‌ها، نقش عمده‌ای در موفقیت و توسعه کارآفرینی و کسب و کار دانش‌بنیان دارند.

*نقش پارک‌های علم و فن‌آوری در توسعه کارآفرینی

رییس پارک علم و فن‌آوری آذربایجان‌غربی امروز در جمع خبرنگاران گفت: پارک‌ها، نقش عمده‌ای در موفقیت و توسعه کارآفرینی و کسب و کار دانش‌بنیان دارند.

جواد نوری‌نیا با بیان اینکه ماموریت ما کمک به شکوفایی سرمایه‌های انسانی و علمی است، اظهار کرد: این مراکز با کسب و کار و اقتصاد سروکار دارند و هدف از فعالیت آنها ارزش‌آفرینی و ثروت‌آفرینی است.

وی پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری را مهم‌ترین بستر اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی عنوان و تصریح کرد: دانشگاه‌ها با معرفی ۲۳ دانشجو دستیار فن‌آور ما را ترغیب به حمایت ۳۰۰ میلیون تومان در سال کذشته کردند که این اتفاق آکادمیکی امسال با ظرفیت ۶۰ نفری روی خواهد داد.

*فعالیت بیش از ۱۵۰ هسته و واحد فناور در پارک علم و فناوری استان

رییس پارک علم و فن‌آوری آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۵۰ هسته و واحد فناور در پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی فعالیت می‌کنند که از این تعداد، ۷۰ واحد در بستر زمین‌های این پارک دارای واحد تولیدی و کاری هستند.

نوری‌نیا اذعان کرد: پارک در حال حاضر مراکز رشد مشترکی با منطقه آزاد ماکو، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، جهاددانشگاهی، دانشگاه‌های آزاد و صنعتی راه‌اندازی کرده است.

وی با اشاره به بهره‌مندی 2 هزار و 292 نفر ساعت از دوره‌های آموزشی پارک علم و فناوری استان جهت توانمندسازی نیز گفت: خدمات مشاوره‌ای از دیگر خدماتی است که در حوزه‌های مختلف توسط پارک ارائه می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان با اشاره به عملکرد صندوق پژوهش و فناوری استان در سال گذشته افزود: ۴۹ شرکت از حمایت ۲.۸۷۵ میلیون ریالی بهره مند شدند.

وی فراهم آوردن امکان حضور شرکت‌ها در نمایشگاهها از دیگر خدمات پارک علم و فناوری است که نمایشگاه ارمنستان در شهریور ماه برگزار می شود و تاکنون هشت شرکت برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کردند.

نوری‌نیا اظهار کرد: رسالت پارك‌ها در كنار دانش‌بنیان بودن، تبدیل ایده‌ها به محصول و تجاری‌سازی محصولات است طوری كه در دانشگاه‌ها دانش تولید و در پارك‌ها این دانش به محصول تبدیل و تجاری‌سازی می‌شود، از این رو از هر ایده و فناوری جدیدی که قابل تبدیل به تجاری‌سازی است، حمایت می‌کنیم تا شاهد تبدیل علم به ثروت در منطقه باشیم.

* حصارکشی محدوده پارک علم و فناوری ارومیه

رییس پارک علم و فن‌آوری آذربایجان‌غربی در ادامه سخنان خود از حصارکشی محدوده پارک علم و فناوری ارومیه تا یک ماه خبر داد.

نوری‌نیا اذعان کرد: استفاده از ظرفیت قانونی منطقه آزاد در پارک‌های علم و فن‌آوری در توسعه اقتصادی استان موثر است.

وی با اشاره به اینکه قوانین مناطق آزاد در پارک‌های علم و فناوری هم اعمال می‌شود، گفت: استفاده از این ظرفیت‌های قانونی جزو اولویت‌هاست و می‌تواند در تحقق اکوسیستم نوآوری استان به عنوان یکی از اهداف میان‌مدت توسعه اقتصادی موثر باشد.

به گفته رییس پارک علم و فن‌آوری آذربایجان‌غربی، با حصارکشی محدوده پارک علم و فناوری می‌توان از مزایای منطقه آزاد ویژه پارک‌ها در این حوزه بهره‌مند شد اما متاسفانه برای این حصارکشی با مشکلاتی روبرو شدیم که امیدواریم به زودی رفع شود.

وی توضیح داد: علت عدم حصارکشی این پارک در 17 سال گذشته به دلیل تردد جاده‌ مواصلاتی یکی از روستاها به جاده اصلی از داخل‌ پارک علم و فناوری است که همین موضوع سبب عدم دریافت مجوز شده است.

نوری‌نیا ادامه داد: جاده جایگزین برای روستاییان همجوار آماده شده است که در صورت انجام کلیه مفاد حصارکشی، این پارک طبق قوانین کشور می‌تواند تا یک ماه آینده از مزایای منطقه آزاد از جمله معافیت‌های گمرکی، مالیاتی و بیمه‌ای و دیگر مزایا استفاده کند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات