1401/07/24
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان:
استفاده از بسته‌بندی‌های تجزیه‌پذیر مورد توجه قرار گیرد

 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: استفاده از بسته‌بندی‌های تجزیه‌پذیر و سبز با محیط زیست از موارد مهم در تولید مواد غذایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار نای قلم، عبدالحمید سرتیپی امروز در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان عرصه تولید فرآورده های غذایی که به همت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از کل پلاستیک‌های تولید شده در جهان برای بسته‌بندی مواد غذایی استفاده می‌شود که این پلاستیک‌های تجزیه‌ناپذیر، اثرات جبران‌ناپذیری به محیط زیست و سلامت انسان دارد.

وی افزود: آذربایجان غربی با دارا بودن 300 واحد صنایع غذایی دارای پروانه بهره برداری معتبر و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای 12 هزار نفر در بیشتر زمینه های فرآوری صنایع غذایی در رتبه های برتر کشور قرار دارد.

مدیرکل صمت استان تصریح کرد: صنایع غذایی موجود در استان از نظر تولید بسیار متنوع بوده و شامل صنایع تبدیلی کشاورزی اعم از کنسانتره، آبمیوه و پوره، کنسرو، رب گوجه فرنگی، بسته بندی خشکبار، عرقیات و اسانس، بسته بندی های گوشت و مرغ و کشتارگاه های صنعتی دام و طیور و فرآورده های گوشتی (سوسیس و کالباس)، کارخانجات آرد، لبنیات، کارخانجات شکر از چغندر قند و واحد های قندریزی، شیرینی، کیک و شکلات و .... است.

سرتیپی تصریح کرد: آذربایجان غربی به دلیل پتانسیل کشاورزی در برخی از صنایع تبدیلی دارای رتبه در کشور است به طوری که این استان با وجود 19 واحد کنسانتره میوه با ظرفیت 109 هزار تن رتبه یک کشوری از نطر تعداد و ظرفیت را دارا است، همچنین با 27 واحد پوره ی میوه با ظرفیت 77 هزار تن از نظر تعداد و تولید در رتبه یک، در زمینه تولید قند از شکر توسط 70 واحد تولیدی با ظرفیت 480 هزار تن رتبه یک، در صنعت آبمیوه توسط 33 واحد با مجموع ظرفیت 282 هزار تن رتبه 2 کشور، در تولید شکر از چغندر قند توسط پنج واحد صنعتی با ظرفیت 335 هزار تن رتبه 2 کشور، در تولید رب گوجه فرنگی توسط 30 واحد صنعتی با ظرفیت 72 هزار تن رتبه سوم و در تولید آرد توسط 18 واحد آرد سازی با ظرفیت نزدیک به یک میلیون تن در سال رتبه چهارم کشوری را داراست.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اضافه کرد: صنعت غذا صنعت انرژی‌بری نیست اما با این وجود می‌توان در حوزه انرژی با اعمال ملاحظاتی آسیب های زیست محیطی را کاهش داد، مصرف آب به دلیل شستشوی میوه در صنعت غذا بالاست ولی می‌توان این آب را بازیافت کرد و مورد استفاده مجدد قرار داد که این مهم در صرفه جویی و مدیریت سبز

در پایان این همایش از واحدهای موفق در تولید صنایع غذایی استان تجلیل به عمل آمد.

کد خبرنگار: 983126

انتهای پیام/



دانلود فایل