NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

در جلسه ستاد توسعه گلخانه‌های استان عنوان شد؛

شناسایی اراضی منابع طبیعی برای احداث سایت‌های گلخانه‌ای

تاریخ انتشار: 10:06 | 1401/05/20

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: اراضی منابع طبیعی مناسب احداث سایت‌های گلخانه‌ای برای سرمایه گذاری های کلان در این بخش شناسایی و در دست بررسی برای تامین زیرساخت‌های لازم است.

به گزارش نای قلم، جعفر وحدت امروز در پنجمین جلسه ستاد توسعه گلخانه های استان با اعلام این خبر اظهار کرد: در سال جاری برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، توسعه 42 هکتار گلخانه در استان است و با توجه به دستور استاندار آذربایجان غربی مبنی بر اجرای نهضت 2 هزار هکتاری گلخانه، اراضی منابع طبیعی مناسب شناسایی شده است.

وی افزود: تعداد 220 واحد گلخانه ای به مساحت 61.5 هکتار در استان وجود دارد که 615 نفر به طور مستقیم و یک هزار و 200 نفر به طور غیر مستقیم در این واحدها اشتغال دارند.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه انواع سبزی و صیفی به میزان بیش از 10 هزار تن در این گلخانه ها تولید می شود، اضافه کرد: سالانه 250  تن توت فرنگی، 28 تن گیاه دارویی،  100 تن میوه درختی، 3.3میلیون اصله نهال، 2.5 میلیون شاخه گل، 3.2 میلیون گل و گیاه گلدانی، 20 میلیون بوته نشاء سبزی و 2 میلیون بوته نشاء گیاهان دارویی در گلخانه‌های استان تولید می‌شود.

وحدت اذعان کرد: در سطح 16 شهرستان استان گلخانه وجود دارد که بیشترین تعداد گلخانه‌ها در شهرستان های ارومیه، نقده، خوی، میاندوآب و مهاباد قرار دارد.

وی افزود: پنج واحد گلخانه ای به مساحت 1.53 هکتار محصولات گواهی شده که دارای نشان حد مجاز آلاینده ها هستند در سطح شهرستان ارومیه و چالدران تولید می کنند.

وحدت تاکید کرد: در سال جاری برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، توسعه 42 هکتار گلخانه و سازه های فنی سبک و سایبان باغات در استان است که اصلاح و تجهیز گلخانه ای یک هکتار، انتقال کشت از فضای باز سبزی و صیفی به گلخانه سه هکتار و برگزاری دوره های آموزشی و اطلاع رسانی نیز از برنامه های ابلاغی است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یادآور شد: ارزآوری مناسب و ایجاد اشتغال در زمینه گلخانه در استان‌ آذربایجان‌غربی که دارای مرزهای مشترک با کشورهای خارجی و نیز آب و هوای مطلوب برای کشاورزی و تولید اقتصادی است، حایز اهمیت است.

در ادامه این جلسه روند پیشرفت فیزیکی اجرای طرح های گلخانه ای بزرگ مقیاس استان ( در مجموع به مساحت 142.47 هکتار) بررسی و جهت حل مشکلات و مسائل مربوط به این گلخانه ها بحث و تبادل نظر شد. ضمنا مشکلات مربوط به تخصیص آب و پرداخت تسهیلات بانکی به گلخانه ها نیز با حضور نمایندگان شرکت آب منطقه ای و مدیریت شعب بانک کشاورزی استان آذربایجان‌غربی بررسی و تصمیم گیری شد.

لازم به ذکر است که از ابتدای سال جاری ۲۱ واحد به مساحت ۶.۱ هکتار توسعه گلخانه در استان وجود داشته که ۱۴.۵ درصد از برنامه ابلاغی سالجاری تحقق یافته است.

استان آذربایجان غربی یکی از مهمترین قطب‌های کشاورزی محسوب می‌شود که می‌توان برای برون رفت از بحران کم‌آبی دریاچه ارومیه و بحران خشکسالی و توسعه کشاورزی پایدار و مدرن، کشت گلخانه‌ای در استان را توسعه داد.

کد خبرنگار: 983125

انتهای پیام/