NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

رئیس اداره فرش اداره کل صمت استان خبر داد؛

قالیبافان ضعیف در مناطق روستایی شناسایی می‌شود

تاریخ انتشار: 1401/06/20 | 21:57

رئیس اداره فرش اداره کل صمت آذربایجان‌غربی از شناسایی قالیبافان ضعیف و دورافتاده در مناطق روستایی برای حمایت همه‌جانبه خبر داد.

به گزارش نای قلم، جواد وقاری امروز در جلسه کمیته فرش دست بافت میاندوآب اظهار کرد: حمایت از بافندگان واقعی و شناسایی قالیبافان ضعیف و دورافتاده در مناطق روستایی برای حمایت همه‌جانبه در اولویت کاری اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان قرار دارد.

وی با تاکید بر گلایه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف شهرستان در خصوص ادامه و اجرا نشدن طرح بیمه قالی بافی، افزود: در نشستی که با مسئولان مربوطه در این باره برگزار شد، مشکلات بافندگان فرش دستباف مطرح و تا حدودی این مشکلات رفع شده، البته در زمینه در اختیار گذاشتن تسهیلات ارزان قیمت با نرخ سود پایین با مدیران عامل بانک‌ها نیز صحبت‌هایی انجام و قول‌های مساعدی داده شده است و همچنین هماهنگی‌هایی با کمیته امداد حضرت امام (ره) و صندوق کارآفرینی امید در راستای پرداخت تسهیلات پشتیبان با رویکرد اشتغال‌زایی به این قشر زحمتکش صورت گرفته است.

وقاری اضافه کرد: شهرستان میاندوآب یکی از قطب‌های تولید فرش در سطح استان بوده و با توجه به هنر و استعداد کم‌نظیر بافندگان آن نیازمند حمایت بیشتر در زمینه تأمین مواد اولیه با کیفیت و پرداخت وام‌های کم‌بهره و بیمه قالیبافی است.

در ادامه جلسه سرپرست اداره صمت میاندوآب با اشاره به هنر بی‌بدیل و ارزش تجاری فرش ایران در بازارهای جهانی گفت: فرش دست‌بافت بعد از نفت جزو محصولات ارزآور بوده و در ایجاد رونق اقتصادی جایگاه راهبردی دارد و اگر صادرات رونق پیدا کند علاوه بر تولید و فروش پایدار تمام مشکلات فعالان این صنف حل شده و زمینه اشتغال پایدار فراهم می‌شود.

اسدی در مورد بافندگان تابلوفرش افزود: گرایش برخی از قالیبافان شهرستان به بافت تابلوفرش بیش از بافت فرش‌های بزرگ است و همین موضوع باعث بازدهی کم و بعضاً زیان دیدن آنها می‌شود.

وی بافت فرش‌های بزرگتر را در سوددهی و تامین مالی قالیبافان تاثیرگذار دانست و اعلام کرد: بافت تابلو فرش هیچ سودی برای بافنده خانگی در بر نخواهد داشت.

سرپرست اداره صمت میاندوآب با اشاره به هدفمند شدن بیمه قالی‌بافی اظهار داشت: بیمه قالی‌بافان شهرستان در راستای جلوگیری از برخی سوء استفاده ها طی بررسی‌های میدانی کاهش یافته ولی بیمه‌ها در این بخش واقعی شده است که این امر مزیت طرح جدید بیمه و حمایت عادلانه از بافندگان حقیقی است.

از 72 هزار نفر قالیبافان استان 13 هزار نفر در شهرستان میاندوآب با تولید سالانه 50 هزار متر مربع انواع فرش دستباف مشغول هستند. گفتنی است این شهر دارای 20 کارگاه غیرمتمرکز و یک کارگاه متمرکز قالی‌بافی بوده و تعداد 13 شرکت تعاونی فرش فعال دارد و یک هزار و 250 نفر تحت پوشش بیمه قالی‌بافی تأمین اجتماعی قرار گرفته‌اند.

کد خبرنگار: 983126

انتهای پیام/

ارسال نظرات