NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

در دیدار شهردار ارومیه با معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان شد؛

انتقال پادگان لشکر ۶۴ ارومیه در قالب طرح بازآفرینی شهری

تاریخ انتشار: 1402/03/02 | 20:45

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: انتقال پادگان لشکر ۶۴ در قالب طرح بازآفرینی شهری در دستور کار است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، محمد آئینی در نشست با شهردار ارومیه اظهار کرد: با انتقال پادگان لشکر 64 ارومیه در صدد هستیم تا از ظرفیت اراضی برای احیای کاربری‌های عمومی و به خصوص فضای سبز و ایجاد باغ موزه نظامی استفاده کنیم.

وی افزود: در نشستی که اخیرا با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد مقرر و تاکید شد که شهرداری‌ها تا پایان خردادماه محلات مشمول بسته نوسازی بافت فرسوده را معرفی کنند و انتظار است تا شهرداری ارومیه نیز نسبت به اجرای آن اهتمام ویژه داشته باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: به منظور تسریع در اهداف دولت سیزدهم، شهرداری‌ها هرچه زودتر مقدمات اجرای بسته تشویقی را برای بهره‌مند شدن مردم از حق قانونی خود برای نوسازی بافت فرسوده فراهم کنند و در اینکار سرعت لازم را ایجاد کنند.

آئینی ادامه داد: تنها شرطی که برای اجرای بسته وجود دارد این است که شهرداری‌ها محلات مشمول را مشخص کنند که عمده محلات بافت فرسوده مشمول این بسته هستند. طبق برنامه‌ریزی حداکثر تا  پایان خردادماه محلات مشمول بسته ۱۹ بندی تشویقی توسط شهرداری‌ها احصا و در کمیسیون ماده ۵ استان مصوب کنند.

وی خاطرنشان کرد: در تمام شهرهایی که اجرای بسته را شروع کردند شاهد رشد ۱۰ تا ۴۳۰ درصدی رشد صدور پروانه‌های ساختمانی هستیم.

*اهتمام شهرداری برای معرفی محلات مشمول بازآفرینی

شهردار ارومیه نیز در حاشیه این نشست گفت: شهرداری ارومیه نسبت به معرفی محلات مشمول بازآفرینی تا پایان خرداد اهتمام می‌ورزد.

حسین مهدی‌زاده افزود: در این دیدار موضوعاتی در زمینههای مختلف بازآفرینی شهری مطرح و مشکلات و موانع موجود بر سر راه نوسازی مسکن و بازآفرینی شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. یکی از مشکلات اصلی این حوزه تداخل بافت‌های تاریخی شهر با محدوده بافت فرسوده است، در مجموع  ۴۱۷ هکتار بافت فرسوده ارومیه در دل بافت تاریخی قرار دارد.

وی ادامه داد: برخی قوانین و ضوابط سازمان میراث فرهنگی حالت بازدارنده دارد و میزان صدور پروانه ساختمانی در این محدوده را با مشکل مواجه کرده است، به همین دلیل نمی‌توانیم از ظرفیت‌های قانونی که در حوزه بازآفرینی شهری وجود دارد  به درستی استفاده کنیم.

شهردار ارومیه ادامه داد: در این جلسه رایزنی کردیم تا هر چه سریع‌تر مطالعات بافت تاریخی شهر ارومیه به اتمام برسد و الزامات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بافت‌های فرسوده به صورت ترکیبی، در دل این طرح دیده شود تا بتوانیم وارد فاز اجرایی شویم. در صورت نهایی شدن این مطالعات، یک طرح نهایی که هم برای میراث فرهنگی و هم برای بافت‌های فرسوده  ظرفیت‌های خوبی در برداشته باشد، تعریف می‌شود تا هم بافت تاریخی آسیب نبیند و هم امکان نوسازی برای بافت فرسوده فراهم شود.

*بلاتکلیفی ۴۱۷ هکتار بافت فرسوده

وی تصریح کرد: اکنون ۴۱۷ هکتار بافت فرسوده تقریبا بلاتکلیف است و با اتمام مطالعات، این مشکل رفع می‌شود.

مهدی‌زاده با اشاره به این که یکی دیگر از مشکلات ارومیه وجود پادگان لشکر ۶۴ در داخل شهر است، توضیح داد: موضوع انتقال پادگان طی دو دهه گذشته بارها و بارها مطرح شده است و در این دیدار جهت هم افزایی پیشنهاد شد، طرح انتقال پادگان در قالب طرح بازآفرینی مطرح شود که مورد استقبال قرار گرفت. پادگان لشکر ۶۴ در داخل محدوده شهری یک کاربری نامتجانس است که حتما باید منتقل شود. با توجه به اینکه پادگان در  هسته مرکزی شهر قرار دارد به دنبال این هستیم تا از این ظرفیت برای احیای کاربری‌های عمومی و به خصوص فضای سبز و ایجاد باغ موزه نظامی استفاده کنیم. ساخت باغ موزه نظامی برای اولین بار در کشور انجام می‌شود و در شورای عالی معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی نیز به تصویب رسیده است.

شهردار ارومیه با اشاره به این که تاکنون سه جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار در شهرستان برگزار شده است، اظهار کرد: در این جلسات، محلات هدف بازآفرینی شهری مورد  بازنگری قرار گرفت، همچنین در حال تهیه برنامه اقدام مشترک هستیم و تاکنون جلسات مختلفی برای این امر برگزار شده است، تا کمتر از یک ماه آینده برنامه اقدام مشترک ارومیه را به تصویب خواهیم رساند که اجرای آن هم‌افزایی و همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان را می‌طلبد. این در حالی است که مدل برنامه‌ریزی در کشور ما بخشی است و باید این مشکل نیز به مرور حل شود.

او با بیان این که بسته تشویقی شهرسازانه که سال گذشته از سوی وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد، نقش موثری در نوسازی بافت‌های فرسوده دارد؛ گفت: همان طور که گفتم در ارومیه تداخل بافت فرسوده و تاریخی باعث شده نتوانیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.  همچنین فاقد سند بودن بسیاری از واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی و بعضا بافت فرسوده نیز استفاده از این بسته را دشوار کرده است.

وی ادامه داد: در شهرداری ارومیه پیشنهاد دادیم برای حل مشکلات بافت‌های فرسوده در کنار ارایه تخفیفات و تسهیلات، از طریق اخذ عوارض باقی مانده زمان تقسیط تسهیلات افزایش یابد .طبق قانون بیش از ۳۶ ماه نمی‌توان اقساط تعریف کرد اما چنانچه این پیشنهاد در شورای شهر ارومیه به تصویب رسد زمان بازپرداخت اقساط از سه سال به پنج سال افزایش خواهد یافت. همچنین طبق قانون باید یک سوم تسهیلات به شکل نقد بازپرداخت و باقی مبلغ تقسیط شود که بنا داریم این میزان را به یک پنجم کاهش دهیم.

شهردار ارومیه پروژه میدان امام را از پروژه‌های مهمی دانست که اکنون در ارومیه در دست اجراست و گفت: بیش از دو دهه است که این پروژه اجرایی شده اما در ادامه مباحث حقوقی و میراثی به وجود آمد که اکنون این موارد حل وفصل شده و درصددیم آن را وارد فاز اجرایی کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات