NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

رییس اتحادیه چاپخانه‌داران آذربایجان‌غربی متذکر شد

مالیات سنگین و بیمه؛ عامل بیکاری نیروی انسانی چاپخانه‌ها

تاریخ انتشار: 1401/08/19 | 14:40

رییس اتحادیه چاپخانه‌داران آذربایجان‌غربی گفت: اعمال مالیات سنگین و هزینه بالای بیمه باعث شده بسیاری از چاپخانه‌ها، نیروی انسانی خود را از ۱۰ نفر به ۲ تا سه نفر کم کنند.

به گزارش نای قلم، مجید محبی در گفتگویی اظهار کرد: اعمال مالیات‌های سنگین، بیمه و گرانی مواد اولیه مهمترین مشکل این صنف است که توان ادامه فعالیت را از آنها گرفته است.

وی با بیان اینکه پرداخت مالیات در نظر گرفته شده برای چاپخانه‌ها واقعا درحد توان آنها نیست، افزود: امور مالیاتی، چاپخانه را همانند کارخانه تصور کرده و مالیات‌هایی برای این صنف اعمال می‌شود که خارج ‌از توان آنها است.

رییس اتحادیه چاپخانه‌داران آذربایجان‌غربی اظهار کرد: نرخ بالای بیمه کارگران، مشکل دیگری برای چاپخانه داران ایجاد کرده و موجب کُندی و ‌بی رونقی فعالیت آنها شده است.

محبی ادامه داد: بیمه، جریمه یک روز تاخیر در پرداخت حق بیمه پرداختی را سه برابر کرده و در این شرایط اقتصادی، این مشکلات اراده و انگیزه فعالیت را از اعضای صف می‌گیرد.

وی با بیان اینکه تامین مواد اولیه بسیار سخت است، گفت: ما مواد اولیه و مصرفی را نقدی می‌خریم ولی ادارات و کارخانه‌ها سفارشات خود را نسیه می‌خرند.

محبی با بیان اینکه در تمام دنیا روی صنایع سرمایه گذاری می‌کنند، اضافه کرد: در استان ما حتی سفارشات چاپی نیز روانه خارج از استان می‌شود و ‌پولی که باید نصیب چاپخانه دار آذربایجان غربی شود به جیب دیگران می‌رود.

 وی یادآور شد: اعمال مالیات سنگین و هزینه بالای بیمه باعث شده بسیاری از چاپخانه‌ها، نیروی انسانی خود را از ۱۰ نفر به ۲ تا سه نفر کم کنند.

محبی تاکید کرد: کارگاه خودم ۲۱ نفر نیروی بیمه شده داشت که‌ الان بخاطر شرایط ذکر شده، تنها سه نفر در این چاپخانه کار می‌کنند.

 *کُندی اعطای کارت بازرگانی مانعی برای دریافت مواد اولیه

رییس اتحادیه چاپخانه داران آذربایجان غربی اظهار کرد: بسیاری از چاپخانه داران چهار، پنج ماه است نتوانسته‌اند کارت بازرگانی بگیرند در حالیکه بهره مندی آنها از کارت بازرگانی باعث می‌شود مواد اولیه همانند کاغذ را که شاخص ترین آنهاست با پرداخت هزینه کمتر دریافت کنند اما نبود این کارت، موجب شده چاپخانه دار امکان نوشتن فاکتور را نداشته و نمی‌توانند هزینه ‌دقیق مواد اولیه خریداری شده را در دفاتر خود قید کنند.

وی افزود: محروم ماندن از کارت بازرگانی همچنین باعث می‌شود میزان خرید مواد اولیه را برحسب نظر خودشان نوشته و ‌به صورت الکترونیکی ابلاغ کنند.

 *از سال ۹۶ سودی نصیب چاپخانه‌ها نشده است

رییس اتحادیه چاپخانه داران آذربایجان غربی ادامه داد: از سال ۹۶ هیچ ‌سودی نصیب چاپخانه‌ها نشده و ‌همه چاپخانه داران به امید رفع شدن مشکلات روزگار سپری می‌کنند.

محبی گفت: هر کدام از چاپخانه داران که مدت زمان پروانه فعالیتش تمام شود چون بدهی مالیاتی دارد پروانه‌اش تمدید نمی شود و همین امر باعث شذه به صورت غیرمجاز فعالیت کند.

وی با بیان اینکه چاپخانه‌هایی با قدمت بالا الان بدون پروانه کار می‌کنند، افزود: دستگاه‌های مربوطه از جمله امور مالیاتی به هیچ ‌عنوان کوتاه نمی‌آیند در حالیکه مالیات نوشته شده در توان چاپخانه داران نیست.

رییس اتحادیه چاپخانه داران آذربایجان غربی ادامه داد: متاسفانه سفارشات چاپی کشورهای همجوار نظیر اقلیم کردستان عراق دیگر به استان داده نمی‌شود و توسط صنف چاپ تهران و اصفهان گرفته می‌شود و ما بی بهره از این فرصت برای جبران مشکلات مالی خود هستیم.

محبی تاکید کرد: بی ثباتی ارز و نیروی انسانی گران قیمت از جمله مشکلات عمده چاپخانه داران است.

 *چاپخانه‌های استان سرگردان میان دو ارگان

وی یادآور شد: نه زیر مجموعه صمت و ‌نه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می‌شویم بنابراین نمی‌توانیم ‌از تسهیلات بانکی این دو دستگاه برای تداوم فعالیت استفاده کنیم.

محبی اضافه کرد: ثبات اقتصادی اگر پایدار باشد صنعت ما هم می‌تواند ارتقا یابد ولی فشارهای اعمال شده از سوی برخی دستگاه‌ها به واحدهای تولیدی، در برابر آنها مانع ایجاد کرده و ‌در جایی دیگر زمینه قانون گریز شدن آنها را فراهم می‌کند.

*قوانین دست و پاگیر دستگاه های چاپ خریداری شده را در گمرگ متوقف کرده‌اند

محبی با بیان اینکه با توجه به گران بودن دستگاه‌های چاپ، خرید آنها امکان پذیر نیست، گفت: چاپخانه دارانی که اقدام به خرید دستگاه چاپ ‌دست دوم کرده‌اند اینک دستگاه هایشان به دلیل قوانین دست و ‌پاگیر در گمرگ متوقف شده و امکان ترخیص آن را ندارند.

گفتنی است، بالای ۷۰۰ واحد چاپ در این استان وجود دارد.

صنعت چاپ‌ آذربایجان غربی قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و در ردیف نخستین‌های صنعت چاپ کشور است چنانکه شهرستان خوی پس از تبریز و ری سومین شهر و ارومیه ششمین شهر در صنعت چاپ کشور به شمار می‌رود.

نخستین چاپخانه را در ارومیه میسیون آمریکایی به نام «پرکینز» در سال ۱۸۴۰ میلادی با مدیریت فردی به نام «بریت» راه اندازی کرد.

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/

ارسال نظرات