NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

دبیر ستاد تجهیز درآمد استان خبر داد؛

رشد 86.1 درصدی وصول درآمدهای عمومی در آذربایجان غربی

تاریخ انتشار: 1401/08/07 | 16:17

دبیر ستاد تجهیز درآمد آذربایجان غربی گفت: میزان وصول درآمدهای عمومی استان در شش ماه نخست امسال حدود 19,827 میلیارد ریال با میزان تحقق 94.8 درصد نسبت به شش دوازدهم مصوب سال و رشد 86.1 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، حبیب تربتی امروز در پنجمین جلسه ستاد تجهیز درآمد استان با محوریت ارائه گزارش میزان وصول درآمدهای عمومی دستگاه‌های اجرایی استان در 6 ماهه اول سال جاری و بحث و بررسی در خصوص پیش‌بینی ارقام مصوب درآمدهای عمومی استان در لایحه پیشنهادی قانون بودجه سال 1402 کل کشور به مجلس شورای اسلامی در محل سالن جلسات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان برگزار شد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان‌غربی افزود: سهم وصولی درآمدهای مالیاتی از کل درآمدهای عمومی استان در این مدت 88.1 درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد 77.6 درصدی برخوردار است.

 وی، عمده‌ترین دستگاه‌های وصول‌کننده منابع درآمدی استان در شش ماهه اول سال را به ترتیب اداره کل امور مالیاتی با میزان وصولی 17,462 میلیارد ریال با سهم وصولی 88.1 درصدی، اداره کل گمرک استان با میزان وصولی بالغ‌بر 984 میلیارد ريال با سهم وصولی 5 درصد، فرماندهی نیروی انتظامی استان با میزان وصولی بالغ‌بر 847 میلیارد ریال و سهم وصولی 4.3 درصد، اداره کل استاندارد با میزان وصولی 234 میلیارد ریال و سهم وصولی 1.2 درصد و اداره کل ثبت‌اسناد و املاک استان به میزان وصولی بالغ‌بر 159 میلیارد ریال و سهم کمتر از یک درصد اعلام کرد.

دبیر ستاد تجهیز درآمد استان، گفت: برابر پیش‌بینی‌های انجام‌گرفته براساس مدل‌های اقتصاد‌سنجی، پیش‌بینی می‌شود میزان تحقق در ماه‌های آتی و منتهی به پایان سال جاری افزایش یابد.

تربتی با اعلام اینکه وصول درآمدهای دستگاه‌های اجرایی تحت تأثیر یک سری بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که از طرف دستگاه‌های ستادی و یا مواردی که در قوانین بودجه سنواتی لحاظ می‌شود دچار نوسان می‌شود، اظهار داشت: از دستگاه‌های اجرایی در استان درخواست شده است مقدار برآورد درآمدهای عمومی برای سال آتی را به دبیرخانه ستاد اعلام کنند.

سپهری رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و رئیس ستاد تجهیز درآمد استان نیز با اشاره به مصوبات جلسه اخیر شورای راهبری توسعه مدیریت استان گفت: به دلیل اهمیت موضوع تحقق درآمدهای استان، مصوب شد در ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در سال آتی شاخص میزان وصول درآمد دستگاه‌ها با درصد تأثیر بالا، به شاخص‌های ارزیابی عملکرد اضافه و همچنین در توزیع میزان اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی نمره ارزیابی این شاخص دخیل شود.

در ادامه جلسه، معاون نظارت مالی و رئیس خزانه معین استان در ارتباط با اجرای جزء 2 بند (ب) تبصره 18 قانون بودجه سال جاری موضوع فروش اموال مازاد دستگاه‌های اجرایی که در قانون بودجه سال جاری مبلغ 4,000 میلیارد ریال برای استان مصوب شده و 10 درصد کل مصوب منابع عمومی استان را تشکیل می‌دهد، پیشنهاد داد در جلسات آتی شورای برنامه‌ریزی و یا شورای اداری استان اهمیت وصول منبع مذکور توسط رئیس و یا دبیر ستاد تجهیز درآمد استان تشریح شده و بر جدیت بیشتر دستگاه‌های اجرایی استان برای تحقق کامل این منابع درآمدی تأکید شود.

جعفری مدیرکل دیوان محاسبات استان نیز از تلاش و همت دستگاه‌های اجرایی استان به‌ویژه اداره‌کل امور مالیاتی که بیش از 88 درصد درآمدهای استانی را وصول کرده است، تقدیر کرد و از دستگاه‌های اجرایی که خواستار حذف و یا تعدیل بعضی از کدهای درآمدی بودند درخواست کرد دلایل کارشناسی و مستندات قانونی ارائه و نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری جهت اصلاح موارد مربوطه در قانون بودجه سال آتی داشته باشند.

گفتنی است در این جلسه مدیران و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی حاضر در جلسه ازجمله اداره کل نوسازی مدارس، ثبت‌اسناد و املاک، صنعت، معدن و تجارت، بهزیستی، حفاظت محیط زیست، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استانداری، گمرک، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، پزشکی قانونی و سازمان جهاد کشاورزی با ذکر دلایل عدم تحقق کامل بعضی از منابع درآمدی دستگاه متبوع، میزان برآورد منابع درآمدی دستگاه متبوع برای درج در لایحه بودجه سال 1402 کل کشور را اعلام کردند.

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/

ارسال نظرات