NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی:

شش پست قرنطینه محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی فعال است

تاریخ انتشار: 1401/11/10 | 15:50

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی از فعالیت شش پست قرنطینه در استان خبر داد و گفت: به منظور جلوگیری از ورود عوامل بیماری‌زا به استان آذربایجان‌غربی سه پست قرنطینه در گمرکات و سه پست قرنطینه در داخل استان فعال است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، خسرو شهبازی امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: پایش و ردیابی مستمر مزارع و باغات استان انجام می‌گیرد و در صورت مشاهده عوامل بیماری‌زا اقدامات لازم انجام می‌گیرد.

وی افزود: رسیدن به توسعه و کشاورزی پایدار، حفظ مسایل زیست محیطی، تولید محصول سالم و کاهش مصرف سموم کشاورزی، احیای روش‌های بیولوژیک مبارزه با آفات و بیماری‌های گیاهی و کشاورزی امری الزامی است.

"مبارزه بیولوژیک"، به روشی گفته می شود که با بهره گیری از عوامل و فراورده های طبیعی و زنده، برای ازبین بردن آفات نباتات اقدام می شود، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اظهار کرد: وقت آن رسیده تا به سمت مبارزه بیولوژیک برویم.

وی تصریح کرد: برای توسعه مبارزه بیولوژیک نیاز داریم فرهنگ این نوع مبارزه غیرشیمیایی را بین کشاورازن جا بیندازیم.

*ضرورت اجراي همه جانبه سامانه نوين آبياري

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: اجراي همه جانبه سامانه نوين آبياري به عنوان نياز ضروري و بهترين روش براي بهينه‌سازي و اقتصادي کردن مصرف آب در اين بخش است.

شهبازی گفت: در حال حاضر 18 درصد از اراضی کشاورزی استان مجهز به شبکه آبیاری تحت فشار است که با اتمام عملیات تجهیز شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی در شمال استان این میزان به 33 درصد افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه سیاست اصلی ما ارتقاء کیفی سامانه‌های آبیاری نوین است، اذعان کرد: در راستای مهار آب‌های مرزی در ۶۲ هزارهکتار از اراضی کشاورزی استان اقدام به راه‌اندازی سامانه آبیاری نوین شده که تاکنون ۱۷ هزار و ۶۰۰ هکتار آن به پایان رسیده است.

شهبازی با تاکید به اینکه رسیدن به راندمان آبیاری به ۳۲ درصد کمتر از میزان فعلی در استان پیگیری می‌شود، ادامه داد: با اتمام ۶۲ هزارهکتار، افزایش بهره‌وری آب در استان به ۳۲ درصد می‌رسد.

سرپرست جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: تکمیل و افزایش ذخایر کاربردی، توسعه گلخانه‌ها و محصولات کم آب بر هم از برنامه‌های در دست اقدام است.

* توسعه گلخانه‌ها یکی از الزامات جدی

وی توسعه گلخانه‌ها را یکی از الزامات جدی برای اجرای طرح اصلاح الگوی کشت عنوان کرد و گفت: توسعه بخش گلخانه‌ها و تولیدات آن می‌توان به تولید محصولات بیشتر با کاهش ۱۰ برابری مصرف آب دست یابیم.

شهبازی با اشاره به اینکه مدیریت منابع آبی و تغییر الگوی کشت در تولید محصولات کشاورزی استان ضروری است، اضافه کرد: برای اصلاح الگوی کشت و جایگزینی محصولات کشاورزی کم آب بر امسال در یک‌هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی استان کاملینا کشت شده است.

وی یکی از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی را توسعه مجتمع‌‌های گلخانه‌ای و دامپروری و شیلاتی در استان عنوان کرد و گفت: ایجاد مجتمع‌ها می‌تواند موجب تقویت معیشت کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی شود، در این راستا افزایش بهره‌وری از منابع آب و خاک توسعه 2 هزار هکتاری شهرک‌های کشاورزی استان ضروری است.

به گفته سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، توسعه‌ی این شهرک‌‌ها می‌تواند افزایش قابل ملاحظه بهره‌‌وری از منابع آب و خاک و نهاده‌های تولید، افزایش چندین برابری تولید نسبت به کشت در فضای باز، تولید محصولات بازارپسند و صادرات محور، ایجاد زنجیره ارزش و افزایش ارزش افزوده محصولات داشته باشد.

شهبازی همچنین گفت: سطح باغ‌های سیب استان ۶۵ هزار و ۴۷۰ هکتار بوده و درحال حاضر نزدیک به ۴۰۰ هزارتن سیب در سردخانه‌های آذربایجان‌غربی موجود است.

* در بحث صادرات سیب هیچگونه مشکلی وجود ندارد

وی تصریح کرد: در بحث صادرات و تهاتر سیب هیچگونه مشکلی وجود ندارد و به کشورهای لیبی، هند، پاکستان و عراق صادر می‌شود و با راه‌اندازی خط ریلی به جنوب و بندر امام مشکل حمل و نقل کاهش و هزینه حمل و نقل نیز نصف خواهد شد.

شهبازی، با اشاره به اینکه روند صادرات سیب مطلوب و بحث تهاتر هم در دست پیگیری است، گفت: طی رایزنی‌های انجام شده سعی می‌شود تا شرایط لازم برای تهاتر موز و سیب برای صادر‌کنندگان فراهم شود.

وی افزود: استاندار آذربایجان‌غربی گام‌های مثبتی در این راستا برداشته‌اند و صادرات این محصول از استان به کشور‌های هندوستان، پاکستان و لیبی درحال انجام است.

*بهره‌برداری از 85 طرح کشاورزی در دهه فجر

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی همچنین گفت: همزمان با گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامي، 85 پروژه عمرانی و تولیدی بخش کشاورزی با صرف اعتباری بالغ بر سه هزار و 202 میلیارد ریال در سراسر استان به بهره برداری می‌ رسد.

شهبازی با اشاره به شعار دهه مبارک فجر امسال که کشاورزی دانش بنیان ضامن امنیت غذایی نامگذاری شده است، اظهار کرد: با افتتاح این پروژه‌ها برای یک هزار و 431 نفر اشتغال پایدار ایجاد، 562 مورد تثبیت اشتغال و یک هزار و 776 خانوار نیز از عواید اجرای این طرح‌ها بهره‌مند می‌شوند.

وی تصریح کرد: از مجموع این پروژه‌ها، تعداد 51 طرح در بخش آب و خاک و امور فنی و مهندسی به منظور مدیریت بهینه مصرف آب کشاورزی با صرف هزینه 419 میلیارد ریال و اشتغال‌زایی یک هزار و 122 نفر به صورت مستقیم و هفت طرح در زیر بخش معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی با هزینه 2 هزار و 183 میلیارد ریال و اشتغال‌زایی 246 نفر به صورت مستقیم را شامل می‌شود.

شهبازی بیان کرد: تعداد هفت پروژه معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی شامل یک واحد تولید انواع کود آلی، 2 واحد سردخانه، واحد تولیدی پنیر گوسفندی، واحد سورت و بسته‌بندی میوه و 2 واحد تولید پوره میوه در شهرستان های مهاباد، میاندوآب، ارومیه و اشنویه است.

وی ادامه داد: تعداد 10 پروژه واحد پرواربندی بره، واحد مرغداری مرغ تخمگذار و مرغ گوشتی در شهرستان های چالدران، ارومیه، خوی و چایپاره است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه یک هزار و 187 نفر از اجرای طرح‌های مدیریت آب و خاک بهره مند می شوند، اضافه کرد: 51 پروژه آب و خاک نیز شامل اجرای 34 مورد انواع سیستم های نوین آبیاری با مجموع مساحت 438.33 هکتار و اعتبار 357 میلیارد ريال و همچنین طرح‌های انتقال آب با لوله، احداث استخر ذخیره آب، مرمت و لایروبی قنوات، احداث کانال بتنی و بهسازی کانال‌های عمومی و انهار سنتی در بیشتر شهرستان‌های استان است.

شهبازی تاکید کرد: تعداد هشت پروژه از مجموع 85 پروژه قابل افتتاح بخش کشاورزی استان، در زیر بخش تعاون روستایی با اعتبار بالغ بر 30 میلیارد ريال، با اشتغال پایدار برای 17 نفر و تثبیت اشتغال 26 نفرو 43 خانوار بهره بردار آماده بهره برداری است.

وی تصریح کرد: این پروژه‌ها شامل احداث فروشگاه مصرف تعاونی روستایی، جایگاه محوری دو منظوره، سورت و بسته بندی میوه، 2 مورد دفتر خدمات کشاورزی غیر دولتی، فروشگاه سموم و کارگزاری توزیع کود شیمیایی و یک مورد مرمت انبار، دیوارکشی و محوطه‌سازی انبار است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به چهار طرح افتتاحی عشایری اشاره کرد و گفت: تعداد چهار پروژه عشایری با اعتبار بالغ بر شش میلیارد ريال و بهره مندی 470 خانوار بهره بردار آماده افتتاح شده است که تامین آب اعم ازبهسازی چشمه، خط انتقال آب با لوله، پمپاژ، شبکه توزیع، 2 مورد احداث منبع آب و یک مورد احداث پل در شهرستان های چایپاره، اشنویه و خوی را شامل می شود.

وی افزود: یک پروژه پرورش ماهیان سردآبی در شهرستان خوی نیز با صرف اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ريال و اشتغالزایی شش نفر بهره بردار در این ایام آماده افتتاح شده است.

شهبازی خاطرنشان کرد: تعداد چهار پروژه از مجموع 85 پروژه قابل افتتاح بخش کشاورزی استان، در زیر بخش معاونت بهبود تولیدات گیاهی شامل سه مورد گلخانه توت فرنگی در شهرستان ارومیه و  یک مورد گلخانه سبزی و صیفی در شهرستان چایپاره با اعتبار بالغ بر 123 میلیارد ريال و اشتغال پایدار19 نفر به بهره برداری می رسد.

وی اهداف اصلی مجموعه را مشارکت جدی در احیای دریاچه ارومیه، افزایش درآمد بهره‌‌برداران، رونق تولید، رفع موانع سرمایه گذاری در این بخش و تامین امنیت غذایی مردم و به طور کلی توسعه کشاورزی پایدار در استان بیان کرد.

* 15 مورد برنامه اجرایی برای برگزاری در ایام دهه فجر

در ادامه جلسه دبیر ستاد بزرگداشت دهه فجر سازمان جهادکشاورزی استان نیز گفت: 15 مورد برنامه اجرایی جهت برگزاری در ایام دهه فجر در نظر گرفته شده است که طبق جدول زمان بندی در این ایام اجرا خواهد شد.

سعید آبی ادامه داد: افتتاح پروژه های عمرانی، اقتصادی و تولیدی در مناطق روستایی و عشایری ، اعزام اکیپ های سیار دامپزشکی و واکسیناسیون دامی به مناطق روستایی و عشایری توسط دامپزشکی و ارائه خدمات رایگان کشاورزی توسط شرکت‌های فنی و مشاوره ای، دیدار با خانواده های معظم شهدا و برگزاری جشن میهمانی لاله ها از جمله برنامه های مصوب است که در این ایام برگزار می‌شود.

کد خبرنگار: 983127

انتهای پیام/

ارسال نظرات