NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

یادداشت؛

ازدواج جوانان؛ حلقه‌ای گم شده در میان مشکلات اقتصادی

تاریخ انتشار: 1401/10/19 | 12:35

شیرین شریفی- روزنامه نگار

این روزها رغبت جوانان به ازدواج با گسترش مشکلات اقتصادی و افزایش گرانی‌های افسار گسیخته روز به روز کمتر می‌شود.

متاسفانه در چند سال گذشته  عوامل مختلفی موجب شده تا مقوله ازدواج برای بسیاری از جوانان بغرنج شود که اولین عامل آن مشکلات و وضع بد اقتصادی حاکم بر جامعه است و در این میان جوانان به دلیل بیکاری و اینکه شغل ودرآمدی ندارند عملا نمی توانند ازدواج کنند.

در این میان کارشناسان معتقدند با ادامه بالا رفتن سن ازدواج، برخی از جوانان ممکن است تا چندین سال و حتی تا آخر عمر از نعمت داشتن همسر و خانواده بی‌بهره بمانند، به طوری که این روند آسیب‌های روحی،روانی و اجتماعی برای فرد و جامعه به همراه خواهد داشت.

برخی از جوانان  بزرگترین مشکل و مانع اصلی خود برای ازدواج را مشکلات اقتصادی و برخی هم انتظارات و شرایط طرف مقابل مانند مهریه‌های سنگین، نداشتن شغل دائم، خانه و خودرو می‌دانند.

نداشتن شغل و یا درآمد کم به ویژه برای آقایان به عنوان نان‌آور خانواده نیز باعث هراس از ازدواج می‌شود و حمایت برخی از جوانان بیکار از سمت خانواده برای تامین زندگی نیز به آسیب‌هایی، چون عدم استقلال زوجین و اختلافات خانوادگی منجر می‌شود.

بسیاری نیز چشم و هم‌چشمی و تجمل‌گرایی و فخر‌فروشی را یکی از موارد شایع و مانع ازدواج جوانان عنوان می کنند و معتقدند که درآمد عمده مشاغل برای تامین مسکن و اجاره آن برای زوج‌های جوان کافی نیست.

کارشناسان مسائل اقتصادی تامین مسکن‌های ارزان و کوچک برای زوج های جوان در 2 سال اول زندگی از طرف دولت، از بین بردن رسوم اشتباه و تجمل‌گرایی و تشویق به ازدواج آسان، مشارکت سمن‌های فعال اجتماعی در فرهنگ‌سازی، تدریس مهارت‌های انتخاب زوجین و مهارت‌های زناشویی در دانشگاه‌ها و درمان بیماری‌های روانی افراد، تهیه و تدوین برنامه‌های مفید برای تشویق جوانان به ازدواج در رسانه ملی و تشکیل مناظرات با موضوع موانع ازدواج با هدف آگاه سازی جوانان را از عوامل ازدواج عاقلانه و به موقع می دانند.

سخن آخر اینکه، از هر طرف که به این موضوع نگاه کنیم، مهم ترین علت کاهش ازدواج، یک موضوع اقتصادی است و شاید 30 درصد آن در گرو مائل دیگر باشد. متاسفانه این روزها با رشد بی‌سابقه قیمت مسکن در کنار دیگر اقلام زندگی، همچنین نبود شغل مناسب و با درآمد نسبی، امید به آینده را در میان جوانان کاهش داده و آنها زندگی تک نفر و تجرد قطعی را مناسب‌تر می‌دانند تا اینکه به دلیل مشکلات مالی و ناتوانی در هزینه‌های زندگی متاهلی، پس از چند سال زندگی مشترک در راهروهای دادگاه، جدایی را راه‌حل پایان مشکلاتشان کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات